Potek dneva na Svetovnih filmskih počitnicah

Vsebina

  • Standardi
  • Potek dneva

Standardi

-5 dni po 9 ur, 12 otrok, multimedijska učilnica
-2 malici (1 sadna) in kosilo, kuhamo v kuhinji
-program teče vsak dan po 4 ure v tujem jeziku: uporaba angleščine, učenje osnov španščine in italijanščine skozi ustvarjanje in igro
-programe vodijo izkušeni mladinski delavci in moderatorji multimedijskih vsebin ter native speakerji (španščina, italijanščina)
-vsak dan izobraževalni moduli o filmskem ustvarjanju: scenarij, tehnika, snemanje, režija, igranje, javno nastopanje, montaža
-umetniško filmsko ustvarjanje: končni produkti film, stop-motion …
-kulturno-rekreativni izleti: secesijska Ljubljana, Emona, Ljubljanski grad, Botanični vrt, tiskarna
-spoznavanje svetovnih kultur (italijanska, argentinska, angleška)
-krepitev kritičnega razmišljanja in ustvarjalnosti
– skrb za red, čistočo, kulturno vedenje, bonton

Potek dneva

Ura Dejavnost Metoda Cilj Št. ur
7.30 – 8.30 Uvod v dan Kreativne igre in ustvarjanje Uvod v dan in v temo dneva, spoznavanje in spletanje prijateljstev 1 h
8.30 – 9.10

DELO

9.10-9.20 ODMOR

9.20-10.00

DELO

Delavnica in odmor (športna igra)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interaktivne simulacije, igra vlog, učenje prek igre Pridobivanje novega teoretičnega znanja in veščin (fotografija, snemanje, nastopanje v javnosti, vodenje intervjuja, pisanje scenarija, osnove režije, osnove snemanja, osnove montaže, stop motion animcija…)

 

 

1 h 30 min
10.00 – 10.15 Sadna malica Udeleženci pomagajo pripraviti in pospraviti po malici Redoljubnost, sodelovanje v skupini 15 min
10.15 – 12.00 Delo na terenu Praktično delo, Na terenu preizkusiti in utrditi pridobljene veščine 2 h 15 min
12 – 12.30 Kosilo Udeleženci pomagajo pripraviti in pospraviti po kosilu Redoljubnost, sodelovanje v skupini 30 min
12.30– 15.00 h Izlet, obisk, ekskurzija, rekreacija Spoznavanje svoje bližnje in širše okolice na nov, svetovljanski način, vadba tujega jezika (angleščina), učenje novega tujega jezika (španščina, francoščina) Spoznavanje kulturno – zgodovinskih znamenitosti Ljubljane, spoznavanje novih inštitucij 2 h 30 min
15.00-15.15 Malica Udeleženci pomagajo pripraviti in pospraviti po malici Redoljubnost, sodelovanje v skupini 15 min
15.15 – 16

DELO

 

 

 

 

 

 

16.00-16.30

ŠPORTNE IGRE

16.30-17.00

POPOLDANSKO VARSTVO

Urejanje pridobljenega materiala s terena

Športe rekreacija in ustvarjalna sprostitev

 

V petek predstavitev (projekcija) staršem in prijateljem

 

 

 

Pisanje scenarija, režija,   snemanje scen in intervjujev, montaža posnetega materiala, izdelava stop motion animacije.

 

Kreativne igre in ustvarjanje

Filmske dejavnosti,

gibanje, sprostitev in ustvarjanje

2 h


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Back to Top ↑

UA-42404711-1