Predavanje: Narcisizem: Kaj to je in kako ravnati?, 21. 3. 2014, Ljubljana

Objavljeno: 7. marca 2014

no image

Narcis je bil zelo lep, a čustveno hladen mladenič. Zavrgel je ljubezen nimfe Eho. Boginja ljubezni Afrodita ga je kaznovala tako, da se je zaljubil v svojo lastno podobo, ki jo je uzrl v vodnem izviru. Ker pa se mu je podoba v vodi izmikala, je od hrepenenja shiral, preminil in se nazadnje spremenil v rožo, ki se po njem imenuje narcisa.

narcisSocialna akademija vabi na predavanje dr. Patricie Walsh  21. 3. 2014, ob 18.00 uri, v učilnici Socialne akademije, Janeza Pavla II. 13:

NARCISIZEM: Kaj to je in kako ravnati

NARCISSISM: What it is and how to deal with it?

 

 Katere so narcisistične poteze? Koliko je narcisizma v vsakem izmed nas? Zakaj se te karakteristike razvijejo? Kakšna je razlika med zdravo samozavestjo in narcisistično samozagledanostjo? Kako preživeti v odnosu z narcisistično osebo? Zakaj je med “narciski” več moških kot žensk? Smo Slovenci narcisoiden narod? 

Predavanje bo v angleškem jeziku, s povzetki in zapiski v slovenščini. Vprašanja boste lahko zastavljali v slovenščini.

 The presentation will describe the characteristics of narcissistic pathology, identifying also the various types or manifestations of the disorder. Distinguishing pathological narcissism from healthy self-confidence will be noted. Theories as to the etiology and dynamics of narcissism will also be briefly addressed. Ways of managing relationship with someone who manifests narcissistic pathology will be explored.

The presentation will be in English language.

Patricia Walsh je doktorirala iz klinične psihologije na California Institute of Integral Studies, kot terapevtka pa je delala z raznolikimi skupinami ljudi s kemičnimi odvisnostmi, motnjami razpoloženja in osebnostnimi motnjami. Poučevala je tudi psihopatologijo in uvod v psihologijo na univerzitetni ravni.

Patricia Walsh, PhD has doctorate in Clinical Psychology from California Institute of Integral Studies in San Francisco, California, USA. As therapist, she is experienced in providing treatment for those with chemical dependency, mood disorders, behavioral disorders, and personality disorders. At various times her work involved in-patient and out-patient settings, seeing children, adolescents, and adults in individual, family, and group therapy. She has also taught psychopathology, assessment, and general introduction to psychology at the university level.

 

 

 

 

 

 

Tags: ,


One Response to Predavanje: Narcisizem: Kaj to je in kako ravnati?, 21. 3. 2014, Ljubljana

Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1