Predvajanje filma Misterij ženska

Objavljeno: 30. marca 2017

no image

V četrtek, 6. aprila, bo ob 18h, v Arrupejevi dvorani v Duhovnem središču sv. Jožefa v Ljubljani predvajan japonski dokumentarni film Misterij ženska.

Film nas povabi v Hišo rojstva, kjer se dr. Yoshimura skupaj z babicami že štirideset let posveča naravnemu rojevanju, rojevanju, ki se izogiba uporabi sodobne medicine in svoj pogled raje obrača proti rojstvu, ki je nagonsko, človeku naravno. V kliniki, ki stoji v neokrnjeni naravi, daleč od vsakdanjega mestnega hrupa in skrbi, za nosečnice skrbi doktor Yoshimura, ki je v štiridesetih letih nadzoroval že več kakor 20.000 naravnih porodov. Ko nastopi čas poroda, se zdi, da se ta zgodi brez pretiranega truda, nekoliko boleče, skorajda prijetno.

Nosečnost v življenje danes lahko s poplavljanjem informacij o rojevanju otrok, poleg sreče prinese tudi dobro mero skrbi. In ženskam lahko rojevanje, ob katerem prisluhnejo sebi in svojim izbiram, ne glede v kakšnem okolju so, nudi nenadomestljivo zadovoljstvo in srečo.

Po filmu sledi pogovor z Martino Štirn, ki je film pripeljala v Slovenijo in ga tudi prevedla ter Matejo Kusterle, diplomirano babico z izkušnjami s porodi v porodnih hišah. Pogovoru se bo priključila še Adriana Aleksić, porodna in družinska fotografinja.

Kje? Ul. Janeza Pavla II. 13, 1000 Ljubljana (v bližini je Poljanska gimnazija in cerkev sv. Jožefa). Parkirni prostori so za cerkvijo sv. Jožefa, vhod iz Zarnikove ulice.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1