Premiera filmov

Objavljeno: 16. junija 2013

Lepo pozdravljeni – sorodniki, prijatelji, kolegi in vsi ostali ljubitelji dobrih filmov. Dobrodošli na sklepnem dejanju naše filmske delavnice, ki je potekala v organizaciji Socialne akademije. Posebej pozdravljam naše drage mentorje, ki so nam posredovali svoje znanje in nudili pomoč tudi izven časa delavnice:

  • mentor za scenarij: Jernej Kastelec,
  • mentor za kamero: Simon Gosnik in
  • mentor za montažo: Matjaž Feguš.

Vsem trem hvala za vaš prispevek. Upam, da boste po ogledu naših filmov še vedno dobre volje.

V tej filmski delavnici smo pridobivali znanje o ustvarjanju filma od pisanja scenarija, snemanja do montaže. Vsak od teh procesov je zelo pomemben. To smo v živo občutili, ker smo šli v praksi skozi vse te faze. Če je scenarij slabo napisan se to pozna pri snemanju. Če so posnetki slabi jih tudi dobra montaža težko rešuje. Skratka naučili smo se, da je pri ustvarjanju filma treba misliti na vse.

Delavnica je potekala v 11-tih srečanjih, skupaj smo bili 50 ur. Za snemanje filma smo imeli na voljo en snemalni dan. 18 udeležencev nas je bilo razdeljeno v 8 ekip. Vsaka ekipa je ustvarila kratki film, katere si bomo danes premierno ogledali. Nad celotno delavnico pa je bedela Simona Osterc, ki se ji še posebej lepo zahvaljujem.

Zdaj pa vabljeni na ogled naših filmov. Začeli bomo po filmsko: KAMERA – TEČE, ZVOK – TEČE, AKCIJA

Fotografije

Tags: , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1