Mladinska izmenjava “Real Love & True Utopia. 1968 revisited”

Objavljeno: 20. marca 2019

Tematiki ljubezni in spolnosti skupaj z vsemi svojimi odtenki, se zdita tako vseprisotni, da ju pogosto imamo že kar za kliše. Ljubezenski filmi polnijo dvorane, zgodovinske romance izginjajo s polic knjižnic, skozi besedila pesmi se zdravijo zlomljena srca, da o raznih oglasih sploh ne govorimo.

V kontrastu z današnjim klišejem, sta bili tematiki ljubezni in spolnosti v gibanjih konec 60. let 20. stoletja videni kot pot k individualni in kolektivni emancipaciji, k revoluciji miselnosti in družbe. Kritika družbenih tabujev in socialnih norm se seveda ponavlja tudi v današnjem času, z gibanjem #MeToo, vse glasnejšim govorom o poliamoriji ter razvejanimi diskurzi o pornografiji. Dandanašnja gibanja kažejo, kar so vedeli že v 60. letih – da intimnost nikoli ni samo privatna stvar, ampak močno povezana z idejami družbe o spolu, razporeditvijo moči, individualizmom in celo ekonomijo neoliberalizma.

Mladinska izmenjava v dveh delih se tako osredotoča na pregled dogajanja t.i. ‘gibanj l. 1968’ ter na njihov dandanašnji vpliv. Skozi prizmo ljubezni in spolnosti se bo dotaknila tako političnih tem kot socialnih utopij, na nacionalni in regionalni ravni. Kakšen in kolikšen vpliv gibanj iz poznih 60. let so čutili v Franciji, Grčiji, na Madžarskem, v Italiji, na Portugalskem, v Romuniji, Španiji, Nemčiji ter v naši podalpski državici Sloveniji?

Mladinska izmenjava je sestavljena iz dveh delov:
– 1. del: 24.5. do 3.6. v mestu Weimar v Nemčiji
– 2. del: 7.10. do 17.10. v Kalamati, Grčija

Profil udeležencev:
– 5 udeležencev,
– starost med 16 in 30 let (preferenčno od 16 do 21 let),
– dobro znanje angleščine in
– zanimanje za tematiko.

Organizatorji želijo, da je na obeh delih izmenjave prisotna ena in ista ekipa, zato bomo pri prijavi dali prednost tistim, ki se lahko udeležijo obeh. Pred odhodom se bo celotna ekipa zbrala na sestanku v živo z mladinskim vodjo.

Zaradi kompleksnosti celotnega projekta in kakovosti obeh delov izmenjave je potrebno za udeležbo prispevati 40 EUR. Prispevek vključuje 20-dnevni program, namestitev in prehrano, poleg tega so povrnjeni tudi potni stroški do 275 EUR za vsak del izmenjave. Izbrani udeleženci si bodo zagotovili svoje mesto z vnaprejšnjim plačilom prispevka na TRR organizacije. Stroški nastanitve, hrane in prevoza so sofinancirani s strani programa Erasmus+.

Še vedno iščemo dva člana ekipe. Več informacij – KLIK. Prijavi se tukaj.

Prijave zbiramo do četrtka, 18. 4. 2019, obvestilo o izboru in informacije o procesu skupinskega nakupa vozovnic, boste prejeli v petek, 19. 4. 2019. Izbrani udeleženci izmenjave bodo naprošeni, da nakup vozovnice opravijo do konca aprila.

Mladoletne osebe morate priložiti izjavo staršev, da se strinjajo z udeležbo!

Tags: , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1