Priprave na Socialni teden 2014 so že v teku

Objavljeno: 11. aprila 2014

V četrtek, 10. aprila 2014, so v prostoru Socialne akademije potekale prve priprave na jesenski Socialni teden 2014, ki se bo odvijal v času od 26. septembra do 2. oktobra 2014.

V letošnjem Socialnem tednu se bomo tematsko posvetili izkušnjam 10-letnega življenja v EU, pri čemer bomo izhajali iz glavnega vprašanja, ali so dosežki EU kot so mir, svoboda, varnost, varovanje človekovih pravic in svoboščin in gospodarski napredek, nekaj samoumevnega. S tem želimo prispevati k večji ozaveščenosti vrednost in načel, na katerih temelji EU ter pravice državljanov EU. Hkrati pa želimo vse nas nagovoriti k zavedanju, da smo tudi sami soustvarjalci razmer v katerih živimo. Zato je naša pravica in dolžnost, da kot aktivni državljani ohranjamo zgoraj omenjene vrednote, za katere je v preteklosti ugasnilo veliko življenj.

V letošnjem Socialnem tednu bomo dali poseben poudarek na izvedbi dogodkov na lokalni ravni. Zato se bomo  povezovali s svojimi partnerji na nacionalni in lokalni ravni ter organizirali celotedenski sklop dogodkov (seminarje, usposabljanja, okrogle mize, delavnice, pogovorne večere,…).

Veseli bomo, če se nam bo pridružilo čim več somišljenikov in bomo na ta način skupaj soustvarjali dogodke tedna in na splošno spremembe v družbi.

zapisnik2a

 

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1