Socialna akademija izdala inovativno publikacijo o delu z mladimi!

Objavljeno: 30. maja 2018

Ob zaključku projekta ABC of Youth Work, ki ga vodi Socialna akademija, pridruženi pa so še partnerji s Poljske, Nemčije in Italije, je izšla inovativna publikacija o tem, kako delati s skupinami mladih v svetu, v katerem kraljujejo mobilni telefoni, socialna omrežja in podobne tehnološke iznajdbe.

Publikacija z naslovom ABC of Youth Work: How to work withABC of Youth Work: How to work with groups in the changing world groups in the changing world je v angleškem jeziku in prinaša svež pogled na mladinsko delo.

V okviru projekta je skupina izvedla 32 poglobljenih intervjujev z mladinskimi voditelji in delavci ter 8 fokusnih skupin z mladimi z manj priložnostmi. Na podlagi pridobljenih podatkov so sestavili sistem kakovosti za izboljšanje dela v mladinskih organizacijah in skupinah, ki je predstavljen v poglavju 3. V nadaljevanju knjige pa je opisanih 20 procesov, ki so ključni, da skupina deluje. Pri vsakem je podrobneje opisana tudi ena študija primera.

Odzivi strokovne javnosti v domačem in mednarodnem okolju so bili že pred izdajo publikacije zelo spodbudni, pričakujemo pa, da se bodo po izdaji še bolj. Publikacija namreč predstavlja neke vrste mini revolucijo v mladinskem delu, saj se na tak način o dinamiki skupine doslej še ni govorilo.

Projekt ABC of Youth Work sta finančno podprla program Erasmus+ Mladi v akciji in Urad RS za mladino.

Tags: , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1