“Ali je voditi podjetje = voditi družino?”

Objavljeno: 16. septembra 2009

st0.jpg

st0.jpgV Stični se je v sklopu Socialnega tedna, v četrtek, 17. 9. 2009, odvilo predavanje Aleša Čerina  "Ali je voditi podjetje = voditi družino?".

V dvorani župnijskega doma se je zbralo 17 udeležencev. Gospod Čerin je začel rpedavanje s tezo, da je voditi družino precej podobno kot voditi podjetje.
Seznanil nas je z lastnostmi katera mora imeti vsaki vodja. Da se vodja že rodi, ne drži. Končno je vsak v življenju vodja, če drugače ne, vodi samega sebe.

Z vprašanjem kaj je profit ali proizvod družine, je dodobra razvnel sodelujoče ter iz njih izvabil kar nekaj odgovorv in mnenj. Zaključek tega prvega dela je bil, da so  proizvod in profit družine otroci, ki samozavestno in odločno stopajo v svet. Prevzamejo odgovornost in naprej ustvarjajo podjetja – družine, ki delujejo ravno tako uspešno.

Naslednji sklop predavanja je bil namenjen razlikovanju med vodenjem in upravljanjem. Vodja ima vodstvene sposobnosti, upravitelj pa upravlja s financami, inforamcijami itd… Eden najboljših vodij iz svetega pisma je bil predstavljen kot Egiptovski Jožef.

Izpostavil jei, da ima podjetje – družina dvoglavo vodstvo. Mož in žena si vse delita  petdeset – petdeset procentov. Odgovornost,  veliko zaupanja, dogovarjanja, upoštevanja… Kar pa pomeni izzive skozi življenje ter zato tudi priložnosti za osebnostno rast.

Predavanje se je po skoraj dveh urah živega pogovora zaključilpo z osrednjo mislijo: Da, družino naj se vodi kot podjetje, najbolje bi pa bilo, če bi tudi podjetje vodili kot družino.
Večer se je zaključil z neformalnim pogovorom ob kozarcu soka pozno v večer.

{gallery}galerije/09/st{/gallery}


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1