SCHOOL21: GREMO VEN! z dr. Rankom Rajovićem (Kranj, 18. 10. ob 14:00)

Objavljeno: 3. oktobra 2023

Projekt SCHOOL21 vabi v na dogodek GREMO VEN! z dr. Rankom Rajovićem, ki bo potekal v sredo, 18. oktobra, ob 14. uri na letnem vrtu Gradu Khislstein v Kranju.

Dogodek je namenjen pedagoškim in strokovnim delavcem v Vzgoji in izobraževanju ter ostali zainteresirani javnosti.

Vsebina dogodka

Prvi del dogodka: Okrogla miza z izvajalci in odločevalci

Glavna tema prvega dela dogodka je razprava o izkušnjah izvajalcev učenja v naravi ter o pomenu vključevanja te metode v šolski kurikulum. Na okrogli mizi se bodo srečali izkušeni učitelji, strokovnjaki za izobraževanje in odločevalci iz izobraževalnih ustanov ter vlade. Pogovor bo vključeval naslednje ključne točke:

  • Izkušnje izvajalcev: Kako se učenje v naravi izvaja v praksi in kakšni so dosedanji rezultati?
  • Vpliv na učence: Kako učenje v naravi vpliva na motivacijo, učenje in razvoj učencev?
  • Izzivi in priložnosti: Kako premagovati ovire pri vključevanju učenja v naravi v šolski proces?
  • Sodelovanje odločevalcev: Kako lahko politika in izobraževalni sistemi podprejo učenje v naravi?

Drugi del dogodka: Predavanje dr. Ranka Rajovića

V drugem delu dogodka bo predavatelj dr. Ranko Rajović, priznan strokovnjak na področju izobraževanja in razvoja možganov, delil svoje dragocene uvide o pomenu učenja v naravi in raziskovanja v izobraževalnem procesu. Dr. Rajović bo razpravljal o tem, kako učenje v naravi lahko poveča kognitivne sposobnosti učencev, spodbuja njihovo radovednost ter gradi trajno povezavo med učenjem in okoljem.

Dr. Rajović je rojen v Beogradu, specialist interne medicine, magister nevrofiziologije in doktor športnih znanosti. Je sodelavec UNICEF-a za zgodnje izobraževanje in vodja Katedre za nevroznanosti v vzgoji in izobraževanju na Pedagoški fakulteti v Kopru. Je avtor NTC sistema učenja, ki se uporablja v več kot 20 državah Evrope in je akreditiran v 7 državah s strani ministrstva za izobraževanje.

Sledila bo pogostitev z mreženjem in možnostjo za izmenjavo izkušenj in idej.

Udeležba in prijave

Udeležba na dogodku je brezplačna, a je zaradi omejitve mest število prijav omejeno. Prijave zbiramo preko Eventbrite-a TUKAJ.

O projektu School21

Glavni namen projekta SCOOL21 je promocija učenja rednih predmetov zunaj učilnic in raziskovanje različnih načinov, kako lahko narava postane učilnica sama po sebi. Učenje v naravi je namreč neprecenljiva izkušnja, ki spodbuja razvoj kompetenc 21. stoletja, povečuje motivacijo za učenje ter krepi odnos do okolja.

BSC Kranj, Regionalna razvojna agencija Gorenjske, skupaj s partnerji Osnovno šolo Franceta Prešerna Kranj, Gimnazijo Franceta Prešerna Kranj, zavodom Socialna Akademija in norveško regijo More and Romsdal, izvaja projekt School21, ki se ukvarja z uvajanjem norveških principov »zunanjega učenja« tudi v slovenskem šolskem prostoru.

Tags: , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1