EZA seminar: DIGITAL TRANSformation (Bled, 27.-28. 1. 2023)

Objavljeno: 11. januarja 2023

Pandemija Covid-19 je bila za večino evropskih državljanov prva neposredna izkušnja z delom na daljavo. Tako delodajalci kot zaposleni smo izkusili prednosti in slabosti te oblike dela.

Številna podjetja so se s konceptom industrije 4.0 srečala že prej (vsaj v zadnjem desetletju). Pred pandemijo je med številnimi delavci obstajal nekakšen tihi odpor do digitalizacije, ki pa se je glede na spremenjene razmere nekoliko spremenil. Nekateri predsodki so se razblinili, pojavile pa so se nove grožnje, ki jih doslej nismo upoštevali.

Digitalizacija zaposlitev je za Evropsko unijo zagotovo lahko priložnost, da pozitivno vpliva na čas, ogljični odtis, ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem, smisel zaposlitve in navsezadnje tudi na dodano vrednost evropskega gospodarstva.

Lahko pa je tudi nevarnost: pojavljajo se nove oblike bolezenskih stanj (na primer nekemične odvisnosti), spreminjajo se odnosi, dolgoročno pa se lahko občutno zmanjša tudi učinkovitost v nekaterih panogah.

Znanja in spretnosti so vsekakor ključ do uspešne digitalne preobrazbe. Ne le digitalne v ožjem pomenu besede, temveč tudi veščine upravljanja samega sebe, vodenja na daljavo in novih poslovnih modelov, …

Drugo ključno področje je področje zakonodaje. Številna okolja sploh še niso pripravljena na digitalizacijo.

Namen seminarja je opredeliti priložnosti za zdravo, blago in učinkovito digitalno preobrazbo evropskih delovnih mest ter se hkrati izogniti njenim največjim nevarnostim.

Cilji seminarja so:

  • Opredeliti področja, na katerih lahko digitalizacija bistveno prispeva k dodani vrednosti gospodarstva in blaginji delavcev.
  • Opredeliti kompetence, ki jih delavci potrebujejo za uspešen prehod na digitalno tehnologijo.
  • Analizirati zakonodajne okvire evropskih držav za uspešen prehod na digitalizacijo.
  • Podati praktične nasvete za tehnološko preobrazbo podjetij v bolj digitalna.
  • Analizirati učinke nevarnosti digitalne preobrazbe za delavce, zlasti na psihosocialnem področju.

Namestitev

Udeleženci bodo nastanjeni v hotelu Rikli Balance na Bledu. V seminarski sobi hotela bo potekal tudi seminar.

Dodatne informacije

Seminar bo potekal v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku in/ali po potrebi v drugem jeziku.

Čeprav je za vse udeležence predvideno plačilo kotizacije (50 – 100 eur), so slovenski udeleženci opravičeni plačila le-te. V zameno za brezplačno udeležbo se udeleženci strinjajo s tem, da ne dobijo povrnjenih potnih stroškov.

Dodatne infromacije: info@socialna-akademija.si

Prenesi infopak v angleščini!

Tags: ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1