Slikaj, uredi, objavi!

Objavljeno: 23. novembra 2011

no image

slika0Slikaj, uredi, objavi je naslov delavnice v kateri se je v začetku novembra devet udeležencev učilo osnov fotografije in obdelave fotografij. S seboj so prinesli svoje fotoaparate in spoznali njihove zmogljivosti pod vodstvom Jakoba Merljaka – računalničarja, fotografa in vodje fotografske sekcije pri Kulturnem društvu Obok.

Na prvem srečanju so analizirali slike, razvozljali  sporočilnost različnih motivov ter hkrati iz tehnične plati spoznali svoj fotoaparat.

Teden kasneje so na drugem srečanju iste slike naložili na računalnik in se naučili njihove osnovne obdelave (kontrast, obrezovanje,…) ter organiziranja v album s pomočjo brezplačnega programa Google Picasa.

Na tretjem srečanju pa so spoznali kako albume deliti z družino in prijatelji oziroma kako svoje fotografije vplesti v Splet 2.0.

Udeleženci pravijo, da je bila delavnica zanimiva, zabavna in aktualna. Imamo pa tudo že kar nekaj zanimanja za ponovitev. Le-ta se pripravlja in bo predvidoma izvedena enkrat po novem letu. Če zanima tudi vas, pišite na blaz@socialna-akademija.si in obvestili vas bomo.

{gallery}galerije/11/slika{/gallery}


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1