Slovenska evropska zgodba na Švedskem

Objavljeno: 18. marca 2014

“Moja evropska zgodba”je projekt, kjer so državljani Evrope, ki pripadajo trem različnim generacijam, prispevali svoje zgodbe o Evropi.

Na Švedskem so se zbrali vsi partnerji projekta in zgodbe posameznih držav so zaživele skozi oči drugih Evropejcev.Agenda

Medgeneracijska dimenzija je “Moji evropski zgodbi” pridala dodatno draž. Kako Evropo dojema pripadnik starejše generacije, ki je proces ustvarjanja Evrope spremljal od njegovega začetka? Kako gleda na evropske stvaritve oseba iz aktivne, srednje generacije, ki se mora na vseh področjih svojega ustvarjanja srečevati tudi z evropsko dimenzijo življenja? Kaj pomeni Evropa mladostniku, ki ne pozna druge realnosti svoje države, kot znotraj EU? Mu je evropska dimenzija prirojeno samoumevna? Kako “izkorišča” priložnosti, ki mu jih Evropa ponuja in do česa je mlada generacija tudi skeptična?

Pestrost zastavljenim dejavnostim dodaja tudi raznolikost držav, ki so članice EU. Od tistih, ki so v evropski družini čisto “na sveže”, do ustanovnih članic tega politično-gospodarskega konglomerata. Je Evropa za ljudi nujno zlo, bi nam bilo brez nje bolje, še kdo doživlja evforijo ob evropski misli?3

Srečanja na Švedskem se je v imenu Socialne akademije udeležila Mojca Perat. Partnerji snujejo skupno publikacijo, ki bo ponujala zanimiv konglomerat zgodb večih držav in generacij.

 

 

Tags: , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1