So nam pravice postale že preveč vsakdanje?

Objavljeno: 4. februarja 2014

Pomena obstoja oz. pripoznave pravic se zavemo večinoma šele, ko so nam kršene. Ko pa živimo v mirnem obilju vsakdana, nam postanejo samoumevne in brez “postavljanja v kožo” naših manj srečnih sozemljanov, težko osmislimo pomen ukvarjanja s temeljnimi pravicami.

DSCN4334

Utrinek z uvodnega srečanja v Mannheimu

Decembra smo v Mannheimu “zaštartali” mednarodni projekt Enjoy Your Rights, ki bo mlade vabil k premišljevanju o pravicah; o tem, kako je, če so kršene, in o protipolu pravice, ki je dolžnost vsakega, da spoštuje pravice drugih. Mladi bodo lahko ustvarjali avdiovizualna dela in jih z nalaganjem na mednarodni portal postavili na ogled sovrstnikom iz drugih držav EU. Najboljše čaka srečanje v Rimu, kjer bo film predstavljen pred široko množico, vrh tega pa bodo deležni še strokovnega izobraževanja.

Projekt želi mlade seznaniti s pomenom in smislom pravic ter jih spodbuditi k aktivnemu državljanstvu. Nastal je iz potrebe po večji prepoznavnosti Listine temeljnih pravic Evropske unije. V sklopu projekta se bodo vrstili številni programi in pobude.

Tags: , , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1