Socialni teden presegel pričakovanja

Objavljeno: 22. septembra 2010

mojca.gif

mojca.gifLetošnji Socialni teden z naslovom Preživeti ali zaživeti ? nas je presenetil z več organizacijskih vidikov:

  – po številu organizatorjev, ki jih je bilo 35,
  – po raznovrstnosti 30 dogodkov (okrogle mize, predavanja, strokovna srečanja, učne delavnice, radijska oddaja in drugo),
  – po obiskanosti, saj je dogodke obiskalo okoli  800 ljudi.

Dogodki pa so ponudili tudi veliko KAKOVOST, za kar gre izredna zahvala tudi številnim znanim gostom, kot so: Petra Matos, Hubert Požarnik, Edvard Kovač, Jože Mencinger, Alojzij Štefan, France Arhar, Bogdan Žorž, Stane Granda, Lojze Peterle, Branko Cestnik, JOžica Ličen, Nevenka Bogataj in številni drugi.
In s čim smo še zadovoljni:
Velika večina dogodkov je PONUJALA PROSTOR ZA RAZPRAVO, ZA DIALOG. Šlo je za dvosmerno komunikacijo, za refleksijo preteklega in današnjega časa ter razpravo o viziji družbe v prihodnosti. Izstopali so tudi nekateri dogodki, ki so v slovenski prostor prinesli tudi strokovno gledano nove, sveže vsebine:

  • Tako smo na dogodkih na primer govorili o delu z odvisniki z dvojnimi diagnozami (popolna novost v našem prostoru),
  • o skupnostnem socialnem delu z Romi v Hudejah.
  • na sklepnem delu socialnega tedna smo med drugim  prvič v javnosti skupaj z vodjo akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu Petro Matos analizirali, zakaj je bila akcija uspešna.

Tako Socialni teden ni bil le izobraževalni dogodek za najširši krog prebivalstva ampak je dejansko pomenil tudi strokovni navdih za tiste, ki se na ta ali oni način ukvarjajo z družbenim in socialnim delom, je za Radio Ognjiče povedala Mojca Perat.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1