SOS dokumentarec

Objavljeno: 13. oktobra 2014

Skupina 10-ih mladih (zaenkrat jih je zgolj 8) se bo posvetila tematiki, ki razdvaja slovenski narod: leve – desne, rdeče – bele, zmagovalce – izdajalce … Poudarek bo na tem, kako te delitve doživljajo mladi: se jih sploh še tičejo, jih obremenjujejo, kakšne so rešitve za prihodnost?

Pomembno je, da se da mladim proste roke, da se teme lotijo iz svojega zornega kota oz. s stališča, ki se jih tiče in je pomembno v njihovem življenju. Razprtij smo se prensitili – pomembno je, da se ljudje z različnimi stališči lahko pogovarjajo med seboj v istem prostoru, spoštujejo mnenje sogovornika in se čutijo spoštovani, ko izražajo svoje mnenje.

DSC_0017Padla je odločitev, da bomo o tem posneli dokumentarec. Tema se bo počasi zdefinirala. Najprej pa smo se spoznali z logiko dokumentarnega mišlenja in ustvarjanja. Predstavil nam jo je Gregor Kovačič Bajt.

SOS = spominjamo, opominjamo, spreminjamo. Dokumentarec je lahko dobro “orožje” za spreminjanje. Kako nam bo to uspelo, česa se bomo lotili? Spremljajte nas, pa boste izvedeli.

 

Tags:


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1