Štipendije za neformalni študij o civilnodružbeni odgovornosti na Dunaju

Objavljeno: 11. septembra 2019

Imaš željo po prispevanju k družbeni odgovornosti in dobrobitu ljudi?

Želiš aktivno prevzeti trenutne družbene in okoljske izzive ter jih pomagati učinkovito oblikovati?

Iščeš spodbuden razvojni prostor?

Naša partnerska organizacija iz Avstrije prireja neformalni študij o civilnodružbeni odgovornosti in pobudništvu ter udeležencu ali udeleženki iz Slovenije ponuja štipendijo.

Študij je namenjen vsem, ki želijo okrepiti svoje sposobnosti in veščine za odgovorno in trajnostno sooblikovanje družbenih sprememb na lokalni, državni ali evropski ravni ter za izvajanje konkretnih pobud v tej smeri. Študentom ponuja razvojni prostor za analizo družbenega razvoja, za preučevanje alternativ le-tega, za oblikovanje družbeno-etičnih stališč in pridobivanje znanj za oblikovanje družbenih sprememb.

Študij poteka v sodelovanju z različnimi nevladnimi organizacijami in izobraževalnimi akademijami različnih strank, interesnih skupin in verskih skupnosti iz Avstrije in drugih evropskih držav. Še posebej velik poudarek je na združevanju študentov iz različnih evropskih držav z različnimi družbenimi, političnimi, kulturnimi in verskimi ozadji.

Udeleženke in udeleženci bodo z izobraževanjem pridobili sposobnosti za:

  • analizo družbenega dogajanja,
  • preverjanje alternativnih možnosti,
  • oblikovanje družbenoetičnih stališč in predlogov,
  • razvoj kompetenc na področju sooblikovanja družbenih sprememb,
  • izvajanje projektov, s katerimi vplivajo na družbene spremembe.

Študij se bo izvajal od januarja 2020 do januarja 2021, večinoma  v nemščini, delno tudi v angleščini, zaradi česar je znanje nemškega jezika obvezno!

Prispevek za udeležbo na izobraževanju znaša 3.900 evrov, s katerim se pokrijejo stroški izvedbe programa, nastanitve in prehrane, medtem ko potni stroški niso kriti.

Na voljo so tudi do dve štipendije za plačilo prispevka.

Prijavo v obliki motivacijskega pisma in življenjepisa v nemščini ali angleščini pošljite na e-naslov:  prijave@socialna-akademija.si, najkasneje do 1. novembra 2019. Če nameravate zaprositi za štipendijo, to navedite ob prijavi.

Podrobnejše informacije o študijskem programu so na voljo  na tej povezavi ter v brošuri, ki jo lahko preneseš tukaj.

Tags: , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1