Teden državnosti – program

 

preseren_1

Program:

Ponedeljek, 16. 6. 2014

Torek, 17. 6. 2014

Sreda, 18. 6. 2014

Četrtek, 19. 6. 2014

Petek, 20. 6. 2014

 

 

Ponedeljek, 16. 6.

Vse najboljše, Slovenija!

Kje: Socialna akademija, Ulica Janeza Pavla II. 13, Ljubljana

Kdaj: ponedeljek, 16. 6. 2014 ob 16.00

Opis: Rojstni dan je razlog veselja, upanja in lepih želja. Kaj šele, ko gre za rojstni dan naše domovine, Slovenije! Mladi se bomo kot popotniški novinarji odpravili na ulice ter mimoidoče povprašali, katere so njihove želje Sloveniji ob njenem rojstnem dnevu.

Dogodek bo potekal v okviru projekta Popotniško novinarstvo – inovativna oblika družbene participacije.

Učimo se spominjanja in sprave!?

Kje: Socialna akademija, Ulica Janeza Pavla II. 13, Ljubljana

Kdaj: ponedeljek, 16. 6. 2014, ob 16.30

Opis: Vabljeni na predstavitev in pogovor o naših dejavnosti v okviru pedagogike spominjanja in sprave, še zlasti izvedenega obiska izobraževalnih ustanov v Nemčiji in mladinskega projekta “SOS – spominjamo, opominjamo, spreminjamo”. Namen pedagogike spominjanja in sprave je soočenje s preteklimi kolektivnimi travmami, da bi (p)ostali pozorni na aktualne krivice ter da bi probleme reševali na miren in demokratičen način. Se lahko spominjanja in sprave sploh (na)učimo?

Več na https://www.facebook.com/spomin.sprava

 

Okrogla miza Mnenja z mero

Kje: Svetovni slovenski kongres, Cankarjeva 1 / IV. Nadstropje, Ljubljana

Kdaj: ponedeljek, 16. 6. 2014 ob 19.00

Opis: Časnik.si odrašča in je na tem, da končno shodi. V tem času se je družil in se še druži s številnimi osebnostmi, ki so ga oblikovale, zaznamovale in mu dajale osebnost. V teh odnosih je hrana, s katero raste in se krepi.

To zgodnje in razburljivo obdobje Časnika je povzeto v knjigi Mnenja z mero. V njej so na enem mestu zbrana najboljša razmišljanja avtorjev na Časniku in sicer v treh sklopih: politična kronika, refleksija v Cerkvi, zgodovina za prihodnost. V smislu predstavitve knjige, pa bo v okviru dogodka organizirana okrogla miza, kjer bodo z današnjega zornega kota oceno političnega, cerkvenega in zgodovinskega vprašanja posredovali:

– Matej Avbelj: Civilna pobuda Evropska Slovenija

– Jože Dežman: pobuda Resnica in sočutje 1945-2015

Moderator bo urednik Časnika Aleš Maver, prisotni pa bodo še gostje, ki so hkrati tudi avtorji spremnega besedila in sicer Matej Kovač, Branko Cestnik in Renato Podbersič ml.

Dogodek organizira: Časnik

 

Torek, 17. 6.

Izkustveno vodenje po kapeli Našega Gospoda

Kje: zbiranje pred Ignacijevem domom duhovnosti, Ulica stare pravde 11, 1000 Ljubljana

Kdaj: torek, 17. 6. 2014, ob 13.30

Opis: V središču Ljubljane, le nekaj minut oddaljen od Prešernovega trga, je sodoben sakralni prostor. Na Poljanah je kapela Našega Gospoda. Umetnik, arhitekt Robert Dolinar, je kapelo ustvarjal s prvinskimi materiali in jim dodal krščansko simboliko, ki nagovori vsakega in v njem vzbudi notranja občutja. Kamen, les, kovina so postali prefinjene redke umetnine, ki jim igra svetlobe daje življenje. V nas puščajo, zbujajo in ustvarjajo slike ter okus prvinskega, slovenskega.

 

Sreda, 18. 6.

Otvoritev knjižne zbirke Vodim, torej sem!

Kje: V učilnici Socialne akademije, Ulica Janeza Pavla II. 13, Ljubljana, 1. nadstropje

Kdaj: 18. 6. 2014 ob 18:00

Opis: V letošnjem letu je na Socialni akademiji začela izhajati knjižna zbirka Vodim, torej sem. Knjižice bralcem ponujajo seznanitev z veščinami, ki jih ti potrebujejo pri vodenju skupin, gibanj, podjetij, pa tudi samih sebe.

 

Četrtek, 19. 6.

Premiera videospotov

Kje: V Arrupejevi dvorani, Ul. Janeza Pavla II. 13, Poljane, Ljubljana

Kdaj: 19. 6. 2014 ob 19.30 h

Opis: Mladi bodo dan državnosti proslavili s premiero 5-ih videospotov z delavnice Ustvari videospot. 6 ekip mladih filmskih navdušencev je 2 meseca spoznavalo posebnosti snemanja videospotov. Preizkusili so se v snemanju videospotov na avtorsko glasbo 5-ih glasbenih skupin. Po ogledu končnih izdelkov bo sledilo še veselo druženje s praznovanjem dneva državnosti. Več …

 

Petek, 20. 6.

Skočimo ven!

Kje: Socialna akademija, Ulica Janeza Pavla II. 13, Ljubljana

Kdaj: petek, 20. 6. 2014 ob 17.00

Opis: Za zaključeno skupino organizatorjev letošnjega Socialnega tedna smo pripravili kratko srečanje z zanimivima gostoma, ki ga bomo nadaljevali z druženjem in piknikom.

Z nami bosta gosta dr. Katarina Kompan Erzar in dr. Aleš Maver.

Dogodek poteka v okviru projekta Socialni teden 2014.

Več na http://socialniteden.si/

 


One Response to Teden državnosti – program

Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1