Trening, ki je minil s svetlobno hitrostjo

Objavljeno: 25. marca 2016

Leonida, trenerka v okviru projekta 10 ključnih stvari, se je januarja udeležila petdnevnega treninga na temo izboljšanja komunikacijskih sposobnosti, ki je potekal v Mollini v Španiji. Za vse, ki smo jo budno spremljali v domovini, je strnila nekaj vtisov.

 “V to simpatično mestece, ki ga obdajajo oljčni nasadi, palme in mandarinovci, smo prispeli v večernih urah in že začeli z uvodnimi aktivnostmi, s katerimi smo navezali prva poznanstva. Treninga se je udeležilo 25 udeležencev s področja mladinskega dela iz skupno kar 11 evropskih držav.

Untitled2

Gradili smo  na komunikaciji, kar je vključevalo kar nekaj javnih nastopov s predstavitvijo sebe in svoje organizacije, učenje tehnik aktivnega poslušanja, timsko delo, pa tudi zavestno premagovanje najrazličnejših komunikacijskih preprek in morebitnih strahov. Velik del treninga je bil posvečen mreženju in spodbujanju novih partnerstev med različnimi organizacijami, zlasti priložnosti za sodelovanje v okviru Erasmus+ programov. S tem namenom smo nekaj časa posvetili tudi spoznavanju samega delovanja Erasmus+ programa in pridobili osnovno znanje o organiziranju nekaterih mednarodnih aktivnosti znotraj njega.

Untitled

Ena osrednjih nalog, ki smo jo morali opraviti znotraj manjših skupin, je bila oblikovanje in predstavitev načrta za mednarodno mladinsko izmenjavo oziroma trening in je predstavljala izziv tako z vidika komunikacije kot z vidika sodelovanja z drugimi (potencialnimi mednarodnimi partnerji).

Resno delo so dopolnile še druge zabavne aktivnosti, kot je na primer iskanje skritega zaklada po mestnih ulicah, družabni večeri, kjer smo spoznavali kulinarične dobrote in kulturne značilnosti posameznih držav, obisk Granade in posedanje pod velikimi palmovimi drevesi.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1