Usposobljeni prvi člani komisij za verificiranje poklica mladinski delavec

Objavljeno: 2. aprila 2018

Mesec marec 2018 je bil za poklic mladinski delavec / mladinska delavka pomemben mesec. Po 10-letnih posrednih in 3-letnih neposrednih prizadevanjih je Svet za poklicno in strokovno izobraževanje že spomladi leta 2017 sprejel poklicni standard, s čimer je mladinski delavec dejansko postal poklic, in pa Katalog strokovnih znanj in spretnosti, s čimer se je omogočilo pridobivanje tega poklica v okviru nacionalnih poklicnih kvalifikacij.

Kako do poklica?

Sistem nacionalnih poklicnih kvalifikacij (NPK) bo kandidatom – mladinskim delavcem – omogočil, da bodo svojo usposobljenost potrdili z zbirno mapo, v katero bodo vložili dokazila iz preteklosti opravljanja tega poklica. Na primer potrdila o izvajanju projektov, referenčna pisma organizacij, pri katerih so delovali, dokazila o prostovoljstvu, potrdila z usposabljanj …

Zbirne mape bodo presojale strokovne komisije. Če bo zbirna mapa popolna, bo kandidat avtomatsko dobil certifikat in s tem pridobil poklic mladinski delavec. Če mapa ne bo izkazovala vseh kompetenc, pa bo sledilo dodatno praktično preverjanje.

Ta mesec usposobljeni prvi člani komisij

V marcu 2018 se je usposabljanja za člane komisij udeležilo 6 bodočih članov komisij, s čimer so izpolnjeni pogoji, da se pridobivanje tega poklica lahko začne!

 

Tags: , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1