Kaj vidiš? Kaj misliš? Kaj še čakaš?

Objavljeno: 29. julija 2019

Letošnji izdelki mladih udeležencev študijske skupine Ustvari dokumentarec odpirajo štiri različne družbene teme ter prikazujejo spretnosti mladih pri spoznavnih procesih z multimedijo, pripovedovanju zgodb in predstavitvijo idej.

Udeleženci so napisali, posneli in zmontirali štiri kratke dokumentarne filme, ki so jih premierno predstavili 20. junija v prostorih Socialne akademije in gledalce navdušili. Sedaj si jih lahko ogledate tudi vi.

Ni da ni

Dokumentarec z dogajanjem na prizorišču bolšjega sejma ujame pristnost odnosov med prodajalci in obiskovalci. Znano je, da v tem okolju vsak najde nekaj zase, pa naj bo tam zaradi prodaje, nakupa, nostalgije, radovednosti ali kar tako.

Evtanazija

Medicinsko vodeni samomor še vedno ostaja družbeni tabu. V igranem delu dokumentarca mladega fanta smrt znanke spodbudi k raziskovanju teme evtanazije. Preko pogovora z osebami, ki se s problemom soočajo iz različnih pozicij, pokrije temo iz več perspektiv.

Akademskih petnajst

Dokumentarec odgovarja na vprašanja o stanju mladinskega dela v Sloveniji ter raziskuje, katere kompetence mladi pridobijo z vključevanjem v aktivnosti organizacij za mlade ter kako je s prepoznavnostjo mladinskega dela in neformalno pridobljenega znanja pri nas.

Mentalno zdravje

Mentalno zdravje, tako kot telesno, vpliva na kvaliteto našega življenja. Za psihološke bolezni sicer obstajajo kakovostni načini zdravljenja, žal pa je spremljevalka tovrstnim težavam stigmatizacija, ki h procesu ne pripomore pozitivno.

Izvedbo krožka Ustvari dokumentarec so omogočili Mestna občina Ljubljana, Urad RS za mladino in MIZŠ.

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1