Ustvari film

Objavljeno: 4. aprila 2012

Socialna akademija v sodelovanju s Kulturnim društvom Obok

Ustvari film

 

MMC pri Socialni akademiji, Janeza Pavla II. 13, Ljubljana

Ste kdaj razmišljali, da bi posneli svoj film? Se vam zdi nemogoče? Pridite in v slabih treh mesecih boste posneli svoj prvi kratki film! Strokovnjaki in mladi režiserji vam bodo pomagali ter vas usmerjali pri pisanju scenarija, snemanju in montaži vaše uspešnice. Tematika filmov pa se bo osredotočala na medgeneracijsko sodelovanje. Delavnica je razdeljena na tri dele. Vsak udeleženec (ali po dva skupaj) v sklopu delavnice izdela svoj lastni kratki film!

Ustvari film 1: scenarij, filmski jezik in načrtovanje filma

  • Pisanje scenarijev. V prvem delu bodo udeleženci spoznali proces nastajanja scenarija ter se naučili, kaj vse je potrebno, da je zgodba dobra. Vsak udeleženec (ali po dva skupaj) bo izdelal svoj scenarij, ki ga bo v drugem delu delavnice lahko tudi posnel. Udeleženci bodo spoznali tudi osnove filmske govorice ter naredili načrt snemanja.

Vodi: Gregor Kovačič Bajt, učitelj in izkušeni režiser
Gost: Andrej Vajevec, RTV Slovenija
Kdaj: 18. 4. (sreda), 25. 4. (sreda), 3. 5. (četrtek), 9. 5., 16. 5. (sreda). Začnemo ob 17 uri in zaključimo bo 20 uri.

Ustvari film 2: snemanje

  • Snemanje filma Zaročen z internetom. V drugem delu bodo udeleženci spoznali kamero in vse pripomočke, ki so potrebni pri snemanju. Kako ujeti pravi kader, biti pozoren na svetlobo in zvoke v okolju? Vsak od udeležencev (ali po dva skupaj) bo imel priložnost posneti svoj kratki film, ostali udeleženci bodo pomagali v drugih vlogah. Tako bo vsak udeleženec imel možnost preizkusiti vloge pri snemanju: režiser, snemalec, tonski tehnik, lučkar. Pri snemanju in igranju bomo sledili metodi gledališke pedagogike.

Vodi: Simon Gosnik, samostojni direktor fotografije, ter Simon Intihar, študent AGRFT
Kdaj: 18. 5. (petek), 23. 5. (sreda), 25. 5. (petek), 30. 5. (sreda), 1. 6. (petek). Začnemo ob 17 uri in zaključimo bo 20 uri.

Ustvari film 3: montaža

Montaža posnetih filmov. V tretjem delu pa se bodo udeleženci naučili, kako posnete materiale zmontirati v najboljši film z uporabo programa Adobe Premiere. Kako dodajati posebne efekte in čemu vse je potrebno posvečati pozornost pri montaži.

Kdaj: štiri srede – 6. 6., 13. 6., 20. 6., 27. 6. 2012. Začnemo ob 17 uri in zaključimo bo 20 uri. 

Prispevek: Tokrat je prispevek udeležencev izjemno nizek, saj delavnico sofinancirata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za šolstvo in šport v okviru projeta Mreža MGS ter Urad za mladino Mestne občine Ljubljana. Za mlade (13 – 29 let) je delavnica brezplačna, za odrasle pa je predviden simboličen prispevek v višini 40€. (Običajna vrednost tečaja bi bila sto osemdeset evrov na udeleženca)

Velikost skupine: 8 samostojnih udeležencev ali parov (torej skupno maks. 16 udeležencev).
Možna je tudi prijava na posamezen sklop. V tem primeru so dogovori individualni.

Informacije in prijave
blaz@socialna-akademija.si ali 040/465-447.

logoMGS  ess_osnovni  1ogo   mol

Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za šolstvo in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja«, prednostne usmeritve: »Izboljšanje kakovosti in učinkovitosti sistema izobraževanja in usposabljanja«.

Tags: ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1