Ustvari dokumentarec: Kaj so ustvarili udeleženci usposabljanja?

Objavljeno: 30. septembra 2021

Ustvari dokumentarec je krožek, v katerem mladi udeleženci preko ustvarjanja lastnega produkta – kratkega dokumentarnega filma – spoznavajo tako osnove multimedije, kot se urijo v pripovedovanju zgodb ter s predstavitvijo družbenih tem, ki se njim in vrstnikom zdijo pomembne.

 

V okviru krožka, ki ga sofinancirajo Mestna občina Ljubljana, MIZŠ in Andragoški center Slovenije, sta nastala dva dokumentarca – Družbena omrežja in Orotreksija.

Vabljen_a k ogledu!

Če te zanima, kako se lahko sam_a lotiš snemanja dokumentarca, pa si oglej spletno stran, kjer je zbrano celotna vsebina usposabljanj in s katerim si lahko bodoči ustvarjalci dokumentarcev pomagajo pri svojih začetkih  – ali pa da morda osvežijo svoje znanje pri nadaljnjih projektih.

Ortoreksija

Kaj je Ortoreksija nervoza in kakšni so njeni znaki? Kako premagati to obsedenost? Participacijski dokumentarec Orotreksija vas bo popeljal v življenje osebe, ki se je uspešno soočila z njo. Kako? Več v dokumentarcu!

Dokumentarec so ustvarili Matic Perme, Neja Tekavec in Emanuela Čerček Vilhar.

Družbena omrežja

Kako so se razvijala družbena omrežja skozi zgodovino? Katera omrežja poznamo? Kako jih lahko uporabljamo? Več informacij najdete v spodnjem ekspozicijskem dokumentarcu.

Dokumentarec so ustvarile Daša Čretnik, Nina Debevec in Jerneja Korošec.

Napoved …

V kratkem pa pričakujemo še dokumentarec o mladi umetnici Tamari Goričanec. Oglej si napovednik!

S podporo:

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1