Uvodni posvet projekta Mladinski delavec

Objavljeno: 26. novembra 2009

delavec0.jpg
delavec0.jpgUvodni posvet projekta Mladinski delavec je potekal v četrtek in petek, 26. in 27. novembra 2009 v Dijaškem domu Ivana Cankarja.
Svoje strokovne podlage je na posvetu predstavilo 11 govornikov, manjkalo pa ni niti časa za skupno diskusijo in delo po treh skupinah (formalnemu model, neformalni model in izbirni predmet).

Z nadvse zanimivim in izzivalnim predavanjem je vsebinski del posveta otvorila dr. Vesna Godina. Spregovorila je o potrebi zamenjave celotne paradigme na področju izobraževanja, da bo to lahko dosegalo cilj: usposabljanje mladih za družbeno odgovornost.

Sledil je sklop o identiteti mladinskega dela, v katerem so spregovorili Matej Cepin (mladinske politike), Rafo Pinosa (zgodovina) in dr. Peter Lah (prisotnost v medijih), temu pa sklop o mladinskem delavcu, v katerem je Petra Pucelj predstavila njegove kompetence, dr. Andrej Fištravec njegovo vlogo po Angleških standardih, Tadej Pubelj in dr. Bojan Kern pa pregled usposabljanj mladinskih delavcev v nekateirh državah EU.

V zadnjem sklopu prvega dne smo v mestoma vroči diskusiji odkrivali identiteto mladinsskega dela v Sloveniji.

Petek smo začeli s tremi strokovnimi podlagami: Matej Cepin je govoril o pristopih k načrtovanju modelov, Rafo Pinosa o mentorstvu, Danilo Kozoderc pa se je iz Maribora vključil preko svetovnega spleta in je navzočim spregovoril o vrednotenju in priznavanju neformalno pridobljenih znanj znotraj formalnih modelov.

Osrednji akcijski del posveta je predstavljalo srečanje treh skupin – posameznih modelov, v katerih so udeleženci razpravljali predvsem o nadaljnjih korakih razvoja projekta. Sledilo je plenarno poročanje, v katerem so skupine s svojim delom seznanile druga drugo.

 

{gallery}galerije/09/delavec{/gallery} 


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1