V igri smo vsi enaki!

Objavljeno: 21. marca 2022

V projektu »This Game of Your Memories« smo iskali odgovore na vprašanje, kako mladim, ki sami niso doživeli določenih preizkušenj življenja (vojne, totalitarnih režimov ter boja za življenje in svobodo), posredovati znanje in vrednote, do katerih so starejše generacije prišle »na težji način«. Spomini bledijo in vedno manj je pričevalcev, ki lahko z zanamci podelijo svoje zgodbe.

Na kakšen način lahko poskrbimo, da se bodo spomini ohranili in krepili našo zavezo, da zgodovine ne bomo ponavljali?

Znotraj projekta, ki temelji na principu »mladi za mlade«, smo raziskovali, v kakšni meri danes mladi zaznavajo ekstremizme in kako lahko posredujemo izkušnje prek medija, ki je sicer zelo priljubljen in prisoten – videoigre.

Združevanje medija, ki je mladim blizu, in modrosti, do katere so prišli z raziskovanjem izkušenj starejših, je pripeljalo do projekta, ki uporablja predpostavko, da smo v igri vsi enaki in da smo z malo truda tudi sami sposobni narediti lastno igro.

Projekt poteka v sodelovanju nemške nevladne organizacije Akademie Klausenhof s Socialno akademijo. V njem sodeluje 10 slovenskih in 12 nemških mladostnikov ter 3 mladinski delavci.

Tekom projekta smo se na platformi GatherTown učili  uporabe programskega orodja Twine, znotraj katerega je nastalo 5 različnih iger izpod roke slovenskih mladostnikov, ki naslavljajo različne preizkušnje življenja in igralca ponesejo od Severne Koreje in koncentracijskega taborišča do gulagov ter v čas prohibicije.

V kolikor bi želeli tudi sami preizkusiti igre, vabljeni na srečanje, ki bo na Socialni akademiji v torek, 29. 3. 2022, z začetkom ob 17:00. Prijava na dogodek je obvezna na: sabina@socialna-akademija.si.

 

Projekt sofinancirajo:

Tags: , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1