Vabilo glasbenim skupinam: Ustvari videospot, predprijave do 31. 3. 2014

Objavljeno: 14. marca 2014

no image

Prepevate ali igrate v vokalni ali vokalno-instrumentalni skupini? Imate že posnetek svoje glasbe pa bi si želeli še video? Izraža vaša glasba človeško dostojanstvo, enakost med ljudmi, svoboščine, solidarnost?

Prijavite se na Ustvari videospot, kjer bodo mladi filmski ustvarjalci pod strokovnim mentorstvom na vašo glasbo posneli videospot!

Pogoji za sodelovanje:

  • Prijavijo se lahko vokalne ali vokalno-instumentalne zasedbe (skupine ali zbori).
  • Več kot polovica članov skupine morajo sestavljati mladi (stari med 15 in 29 let).
  • Skupina prijavi na delavnico svojo avtorsko pesem ali tradicionalno pesem (npr. gospel pesem), katere vsebina se nanaša na človeško dostojanstvo, svoboščine (spoštovanje posameznikove svobode, vesti, mišljenja, veroizpovedi …), enakost med ljudmi, solidarnost oz. na kršenje teh pravic.
  • Skupine morajo imeti zvočni posnetek pesmi. Če posnetka še nimajo, se lahko kljub temu prijavijo, vendar morajo za posnetek poskrbeti do začetka snemanja videospota. (Za pomoč pri organizaciji snemanja se lahko obrnete na nas.)
  • Skupine morajo izpolniti prijavnico in vanjo pripeti posnetek pesmi.
  • Skupina mora jamčiti za pristnost avtorskih pravic oz. za dovoljenje avtorjev skladbe, da se pesem uporabi za snemanje videospota in objavo.
  • Končni izdelek, videospot, se objavi na YouTube ter drugih kanalih Socialne akademije in njenih partnerjev (tudi mednarodnih). Skupina lahko link posnetka objavlja in uporablja tudi na svojih straneh oz. za svojo promocijo.

Kaj se bo dogajalo?

Glasbena skupina bo pri razvoju ideje za scenarij sodelovala z mladimi snemalci ter strokovnimi mentorji. Videospote bodo snemali in montirali mladi, ki se že ukvarjajo s filmom, bi pa radi svoje znanje še poglobili oz. spoznali še posebnosti snemanja videospotov. Končni izdelki bodo objavljeni na vseh kanalih Socialne akademije in tudi njenih mednarodnih partnerjev.

Več informacij: simona@socialna-akademija.si

 

Tags: , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1