Vabilo k sodelovanju na Socialnem tednu 2011

Objavljeno: 8. junija 2011

no image

 Vabilo k sodelovanju na Socialnem tednu 2011

Imate tudi vi vtis, da se večina Slovencev premalo zavzeto udejstvuje
v razpravah o naši skupni prihodnosti?
Da je udejstvovanje v družbi ena od temeljnih poklicanosti vsakega kristjana?
In da se kristjani na to poklicanost ne odzivamo dovolj resno?

 

Namen Socialnega tedna 2011 (19. – 24. september) je spodbuditi razpravo o naši skupni prihodnosti v dialogu z vrednotami družbenega nauka Cerkve . V organizaciji Socialne akademije projekt letos poteka že tretje leto zapored. Tokrat je kot uvodni dogodek uvrščen tudi v koledar pastoralnega leta Cerkve na Slovenskem 2011/12: Pravičnost v ljubezni.

Socialni teden sestavljajo tri vrste dogodkov: uvodna okrogla miza, ki nagovarja širšo javnost; dogodki na lokalni ravni (lani jih je bilo okoli 30) in dvodnevni zaključni seminar, namenjen predvsem civilni družbi. Socialni teden poteka istočasno tudi na spletu – na spletni strani Socialnega tedna in na blogih. Na Socialni akademiji imamo izkušnjo,  da so dogodki Socialnega tedna v nekaterih okoljih vzpodbudili tudi organizacijo drugih podobnih dogodkov in tako prispevali k družbeni angažiranosti katoličanov.

S tem vabilom bi vas radi spodbudili k sodelovanju pri organizaciji dogodka na lokalni ravni. Kaj pridobite s sodelovanjem na Socialnem tednu 2011? Najprej izkušnjo dogodka, ki ga pripravite v sodelovanju in ob podpori Socialne akademije. Dogodek je lahko dobra spodbuda in obogatitev življenja v vaši skupnosti (župniji, združenju, gibanju…). Hkrati se s tem povežete v vseslovensko soustvarjanje skupne prihodnosti. Organizatorje dogodkov vabimo tudi k brezplačni udeležbi na zaključnem seminarju.

Kaj bi vaše sodelovanje konkretno pomenilo? V sodelovanju s koordinatorji projekta na Socialni akademiji oblikujete naslov, povabite morebitne goste, pripravite prostor, poskrbite za promocijo in oddajo novice ter fotografskega gradiva za objavo na spletu. Če je mogoče, se udeležite srečanj za organizatorje dogodkov.

Za organizatorje dogodkov pripravljamo srečanja na sedežu Socialne akademije v Ljubljani, Ulica Janeza Pavla II. 13. Lahko pa se organizatorji individualno usklajujejo s koordinatorjema Socialnega tedna 2011. Zainteresirani organizatorji dogodkov se lahko javijo koordinatorjema, Marku Jerini oz. Mateju Cepinu, na spodaj navedene kontakte.

S klikom na spodnjo povezavo lahko najdete program lanskoletnega Socialnega tedna.

Več informacij lahko pridobite pri koordinatorjih Socialnega tedna 2011: Marko Jerina (marko.jerina@gmail.com, 031 251 915) in Matej Cepin (matej.cepin@skavt.net).

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo stika z vami,
koordinatorja Socialnega tedna 2011


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1