Vandalizem ali kaj drugega?

Objavljeno: 12. februarja 2008

Vandalizem1.jpg

Vandalizem1.jpgSocialna akademija je v sodelovanju s Kolpingovo družino Stari trg, v sredo, 13. 2. 2008 v Mladinskem kulturnem centru Slovenj Gradec priredila Diskusijsko kavarno na temo Vandalizem ali kaj drugega? Na njej so kot osrednji gostje nastopili: gdč. Petra Pucelj, socialna pedagoginja in mentorica različnih mladinskih delavnic proti nasilju, podžupan Slovenj Gradca g. Jure Šumečnik, ki je tudi  predsednik Sosveta policijske postaje Slovenj Gradec ter predstavnik policije za okoliš Slovenj Gradca  g. Robert Kovačič.

Gospod Jure Šumečnik je v uvodnem delu opisal dejansko stanje v Slovenj Graški občini. Poudaril je, da se je vandalizem zadnja leta zadovoljivo znižal, to pa predvsem zaradi poostrenih ukrepov in boljše organizacije varovanja objektov. Veliko pripomore tudi video varovanje objektov in parkov.

Gdč. Petra Pucelj ima kot mentorica različnih mladinskih delavnic proti nasilju z mladimi veliko izkušenj. Poudarila je, da v mednarodnem projektu Zategni ročno, skozi igre in različne pristope poskušajo omiliti nasilnost mladih. Povedala je, da je potrebno veliko delati predvsem na preventivi.

Predstavnik policije g. Robert Kovačič je pojasnil vlogo in delo policije pri varovanju kulturne dediščine. Prav tako je predstavil delovni zvezek Policist Leon svetuje (2007), ki ga je Policijska uprava Slovenj Gradec izdala v sodelovanju z Generalno policijsko upravo. Letos ga tako poskusno uporabljajo v vseh petih razredih osnovne šole v Slovenj Graški občini.

{gallery}galerije/08/sak_dk_vandalizem{/gallery}


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1