Večer z dr. Francetom Rodetom

Objavljeno: 19. oktobra 2012

Vabilo na večer »i3 – i na tretjo potenco«

z dr. Francetom Rodetom

 

inovatorjem iz Silicijeve doline (Silicon Valley, ZDA)

Fakulteta za poslovne vede in založba Družina vabita na ciklus večerov z naslovom »i3 – inovativnost & interdisciplinarnost & internacionalnost«. Dogodek je namenjen iskanju novih odgovorov na izzive sedanjega časa, predvsem na področju razvoja poslovanja, ekonomije, družbe in vrednot.

Tokratni pogovor v okviru ciklusa »i3« bo v sredo 24. oktobra 2012 ob 19.00 uri v Galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani. Pogovor z dr. Francetom Rodetom, inovatorjem iz Silicijeve doline (Silicon Valley, ZDA) bosta vodila dr. Žiga Andoljšek s Fakultete za poslovne vede in Tone Rode z založbe Družina. Gost bo predstavil nastanek Silicijeve doline ter svoj pogled z zgodovinske distance.

Dr. Rode bo kot en od pionirjev iz Silicijeve doline spregovoril o njenem nastanku in njenih glavnih motivih ter o svoji prehojeni poti. Izpostavil bo potencial in vpliv Silicijeve doline na razvoj znanosti in družbe ter globalni vpliv trendov in novosti, ki od tam izvirajo.

Inženir dr. Rode je diplomiral na Univerzi v Ljubljani, nato pa se je preselil v ZDA, kjer je študij nadaljeval na Univerzi Northwestern. Po magisteriju, v dobi tehnološkega razcveta, se je ustalil v Silicijevi dolini in zaposlil pri Billu Hewlettu in Daveu Packardu. Za podjetje je razvijal prvi žepni kalkulator HP-35 in postal avtor številnih patentov s področja kalkulatorjev, satelitske navigacije in radiofrekvenčne identifikacije.

Za dodatne informacije in potrditev udeležbe se obrnite na sedež Fakultete za poslovne vede pri Katoliškem inštitutu na Ciril-Metodovem trg 9 v Ljubljani, na tel. 01/3602 884 ali 0820/52 300 ali e-naslov info@kat-inst.si.

Pri organizaciji dogodka sodelujejo Gospodarski klub Nova Slovenija, Socialna akademija in Združenje krščanskih poslovnežev Slovenije.

Tags: ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1