Venues of victims – Zaključni dogodek v baskovskem mestecu Gernika

Objavljeno: 10. novembra 2018

Za mednarodnim projektom “Venues of victims / / Venues of perpetrators. Mapping, decoding & processing the role of historical – civic education in (European) Youth Work“ je pet večjih dogodkov, ki jih je soustvarjalo dvanajst mednarodnih organizacij in več kot 100 udeležencev ter so skupno trajali 34 dni.

Ta teden je potekal zaključni dogodek mednarodnega projekta “Venues of victims“, v baskovskem mestecu Gernika. Udeležili so se ga predstavniki partnerskih organizacij, mladinski voditelji, udeleženci poletnega tabora na Hrvaškem in zunanji gosti.  Poleg uradnega zaključka projekta smo tudi zainteresirani javnosti predstavili celoten projekt, vrednotili medsebojno sodelovanje organizacij in načrtovali nadaljnje projekte.

Zaključni dogodek v Gerniki so organizirali partnerji iz organizacije “Asociacion de investigación por la paz Gernika Gogoratuz”. Vodila pa sta ga Boris Stamenski (Documenta – Center za reševanje preteklosti, Zagreb) in Markus Rebitschek (EJBW, Weimar), ki je bil tudi odgovoren za celoten projekt.


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1