VITO PEŠIČ: Osvobodi svoje misli

Vito-režiserVito Pešič (1996, Ljubljana), obiskujem 4. letnik Gimnazije Vič. Že od malega me zanima področje sedme umetnosti. Pri svojih rosnih 10 letih sem napisal zgodbo Ne povej mami za natečaj Ciak Junior, po katerem je RTV Slovenija posnel film, ki je v Trevisu (Italija) prejel 1. nagrado strokovne žirije. Leta 2010 sem se odločil režirati svoj prvi film v lastni produkciji Nihalo življenja. Naslednje leto sem napisal scenarij in režiral film Ponesrečen biznis, ki je bil leta 2012 prikazan na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Istega leta sem opazil na Medmrežju razpis za filmski natečaj Ne-odvisen.si, posnel kratek film na to temo, zmagal in za nagrado odpotoval v London. Moj zadnji dokončani film je kratek film Osvobodi svoje misli, ki prikazuje razmišljanje zapornika in paznika. Projekt, ki se trenutno realizira, je film, sneman za sprejemne izpite na AGRFT.

FILMOGRAFIJA:

  • Nihalo življenja, 2010
  • Ponesrečen biznis, 2011
  • Bodi neodvisen, 2012
  • Osvobodi svoje misli, 2013
  • Bumerang, 2014    

Osvobodi svoje misliZgodba govori o pazniku in zaporniku. Paznik, ves zamorjen zaradi slabih novic, ki jih je slišal na poročilih, pregleduje celice. V zadnji celici opazi moškega, ki je odplaval s svojimi mislimi daleč stran od zapora.

Ko paznik vidi vsebino njegovih misli, ki prikazujejo to, kar zapornik rad počne, se od strahu napoti nazaj proti svoji nadzorni sobi. Vendar se na pol poti ustavi, in v glavi se mu odvrtijo kruti, vendar realni prizori tistega, kar je videl na televiziji. Vrne se k zaporniku in odpre njegovo celico. Film se konča s presenetljivim koncem, ki sporoča, da so misli naše najmočnejše orožje, katerih si ne more noben podrediti in prisvojiti.

  •     

 


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1