Vremenska napoved več kot obetavna

Objavljeno: 19. januarja 2015

V Ljubljanski kotlini je bilo v soboto 17. 1. 2015 sicer zmerno do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, nad Socialno akademijo pa so so kraljevali Homški Sončki.

DSC_0044Skavtski klan Homška klapa se je prijazno odzval povabilu, naj nam pomagajo spraviti v red gmoto oblačil in šolskih potrebščin, ki smo jih zbirali za otroke v Albaniji ( o tem, kako in zakaj smo izbrali ravno Albanijo tule in tule).

Ker je bilo ljudi, ki so bili pripravljeni darovati, veliko (v akcijo zbiranja so se vključile tudi 3 župnije – Škocjan, Homec in Hrpelje-Kozina – in OŠ Toneta Pavčka iz Mirne Peči), se je 12 parov pridnih skavtskih rok skozi ves nabran material prebilo v nepičlih 7 urah.

Punce, ki so morale sortirati, zložiti in popisati kar nekaj velikih škatel oblačil, bo verjetno za nekaj časa minila volja po ogledovanju izložb z oblačili. Fantje pa nekaj časa ne bodo potrebovali fitnesa – prenašanje tolikih škatel gor in dol bi utrudilo tudi Arnolda Schwarzeneggerja.

Razlika med stanjem prej in potem je očitna. Sortirane stvari sedaj lepo zapakirane čakajo prevoz v Albanijo.

DSC_0011

 DSC_0064Fotogalerija

Lahko preverite, ali bodo darovane stvari prišle v prave roke v dokumentarcu Trenutek sreče, ki je nastal na našem poletnem taboru v Albaniji.

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1