Vstopaš na trg dela? Najprej vstopi v Inkubator 4.0!

Objavljeno: 16. januarja 2017

Si pred iskanjem zaposlitve?
Te skrbi, da bo potrebno delati kar nekaj?
A
li pa, da ti službe sploh ne bo uspelo najti?

Da, živimo v dobi četrte industrijske revolucije, ki ne spreminja le tehnoloških poklicov ampak celoten svet dela. Te je izobraževalni sistem pripravil na nove razmere?

Inkubator 4.0 ni navaden podjetniški inkubator

Vanj te ne sprejmejo zaradi dobre ideje ampak zato, ker verjamejo vate. Do brezplačnega vstopa v projekt so upravičeni vsi mladi med 15. in 29. letom, ki nimajo redne zaposlitve. Naravoslovci in družboslovci. Tisti proti koncu izobraževanja, brezposelni, pogodbeni delavci …

Več na spletni strani inkubator40.si.

Začne se z dvodnevnim uvodnim seminarjem

Na seminarju z naslovom Moj korak naprej izveš kopico uporabnih informacij za uspeh na trgu dela, obenem pa pobrskaš po sebi ter ugotavljaš, v čem si resnično dober oz. dobra.

Termini uvodnih usposabljanj:

Po tem pa se ti v projektu odpre kopica možnosti. Brezplačno se lahko izšolaš v računalniških znanjih, trženju, projektnem načrtovanju, javnem nastopanju, timskem delu in še in še. Vse to z namenom, da bi dodelal svojo zaposlitveno idejo.

V tretji fazi pa lahko nekaj tednov preživiš v inkubatorju – v coworking prostoru s kolegi s podobnimi interesi in željami. Razvijaš lahko svojo idejo ali pa se greš podučit v kakšno podjetje. Projekt pa lahko kadar koli tudi brez posledic zapustiš.

Kje poteka?

Projekt trenutno poteka v Ljubljani, Litiji in Mariboru, v nekaj mesecih pa se bo razširil tudi po več drugih krajih po Sloveniji. Matej Cepin, ki na Socialni akademiji vodi projekt, pravi: »Po eni strani se nam zdi pomembno, da pridemo čim bliže vsakemu mlademu, po drugi strani pa nam je pomembno tudi, da se mladi iz različnih okolij srečajo in poiščejo skupne interese.«

In – vse to je brezplačno?

Da, tako je. Vse to je za udeležence iz ciljne skupine mladih med 15. In 29. letom popolnoma brezplačno.

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1