Z vzhoda prihaja dobra glasba

Objavljeno: 29. julija 2014

Z vzhoda naše države, iz Savinjske doline, prihaja simpatična mlada glasbena skupina Preprosto črni, ki je sodelovala na naši delavnici Ustvari videospot. Pesem Prišla je z Vzhoda je dobila svoj videospot.

DSC_0039Videospot je ob sodelovanju z glasbeno skupino ustvarjala ekipa mladih: Staš Milovanović, Nastja Kotnik, Katja Uran in Adriana Aleksić. Čestitke ustvarjalcem ob njihovem izdelku, ki je nastajal na delavnici Ustvari videospot.

Konec junija je videospot doživel premiero v Arrupejevi dvorani. Večer so popestrili člani skupine Preprosto črni, Lucija Fužir, Pavel Fužir, Nejc Robida, Luka Venek, Jure Kladnik, s pesmimi iz svojega novega albuma.

DSC_0022Pesem Prišla je z vzhoda govori o punci, ki se je s trebuhom za kruhom odpravila na delo v tujino, ter o predsodkih, ki jih je morala ob tem premagovati. Glavno protagonistko je v spotu odigrala plesalka Ana Vodišek.

Katja Uran in Adriana Aleksić sta ob premieri pripravili pogovor na temo odhajanja za delom v tujino. Darko Brljak, slovenski nogometaš, ki služi kruh v nogometnih klubih na Madžarskem in Poljskem, ter Aleksandar Kostić, zobozdravnik, ki je svojo ambulanto preselil iz rodne Srbije v Slovenijo, sta nam zaupala svoji zgodbi, kako sta se odločila poskusiti svojo srečo v tujini ter o težavah, na katere sta pri tem naletela.

Najbolj radovedni pa lahko pokukate tudi v zakulisje nastajanja videospota.

 

 

 

Tags: , , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1