Za mlade: Memory of Totalitarianism (26. 7. do 7. 8. 2022)

Objavljeno: 31. maja 2022

Ne glede na to, ali smo Latvijci, Gruzijci, Slovenci, Madžari ali Nemci, nam je skupna generacija staršev in starih staršev, ki so živeli v totalitarnih režimih. S srečanjem na zgodovinsko pomembnih lokacijah lahko zato postavimo prav poseben zgled za mirno, strpno in odprto srečanje evropskih kultur.

Raziskovali bomo mehanizme avtoritarizma in sledili potem, ki so družbe in narode pripeljale do demokracije. Prva postaja na tej poti bo latvijska prestolnica Riga.

Latvija se je ponovno osamosvojila pred 31 leti. Njena pot je bila polna ovir: najprej je neodvisno Latvijo zasedla Rdeča armada, nato pa je sledila nemška okupacija in obdobje Latvijske socialistične sovjetske republike, ki je trajalo do leta 1990.

Ob upoštevanju te lokalne izkušnje se bomo osredotočili na vsakdanje življenje v totalitarnem režimu. Raziskovali bomo družbeno nasprotovanje in državljanski pogum ob soočanju z mehanizmi izsiljevanja in propagande. Obiski muzejev, kot je Latvijski muzej okupacije, in analiza spominskih obeležij, ki jih bomo obiskali, ter pogovori s strokovnjaki bodo zagotovili potrebne prispevke.

Del našega programa sta  tudi prosti čas in šport  – izleti po čudoviti latvijski pokrajini, vožnja s kanuji in kopanje v Baltiku.

Kdaj? 26. 7. do 7. 8. 2022

Kje? Riga + okolica

Kdo? 5 mest za mlade, stare od 18 do 27 let

Cena? brezplačno + povrnjeni potni stroški

Kontakt za več info: sabina@socialna-akademija.si

Prijave? Prijave zbiramo preko spodnjega obrazca do 18. 6. 2022. Odgovor glede izbora prejmete do 21. 6. 2022.

Tags: , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1