Začenjajo se priprave na Socialni teden 2015

Objavljeno: 31. marca 2015

V sredo, 25. marca 2015, so v prostorih Socialne akademije potekale prve priprave na jesenski Socialni teden 2015, ki se bo odvijal v času od 24. septembra do 3. oktobra 2015.

Socialni teden bo tokrat potekal že sedmič. Projekt od svojih začetkov leta 2009 naprej nenehno raste po število dugodkov, predvsem pa po kakovosti.

Njegov namen je prispevati h krepitvi civilne družbe v Sloveniji in medsebojnemu povezovanju tistih, ki jim ni vseeno za svet okoli njih. Vsako leto pa odpre tudi aktualno tematiko, ki v mainstream medijih ni obravnavana, ali pa vsaj ne na takšen način.

Tematika letošnjega Socialnega tedna še ni znana. Kot vedno, jo bodo opredelili predstavniki civilne družbe in aktivni posamezniki na srečanju voditeljev dogodkov, ki bo v sredo, 8. aprila ob 17. uri na Socialni akademiji. Vabljeni tudi tisti, ki doslej pri Socialnem tednu še niste sodelovali!

Za Socialni teden 2015 pa napovedujemo tudi nekatere novosti.

Dogodki bodo dveh vrst: akcije in refleksije. O družbi ne bomo le govorili ampak se jo bomo potrudili tudi spreminjati! Akcija »Albanija« je že v letu 2014 požela obilo odobravanja in sadov. To komponento (ne nujno povezano z dobrodelnostjo in tujino) želimo v letošnjem letu še okrepiti.

Naslednja sprememba se obeta v odnosu do pripravljalcev dogodkov. Še večji poudarek kot prejšnja leta želimo dati prav njim. Kakovostno mentorstvo in pomoč tistim, ki se morda priprave javnega dogodka lotijo prvič, se nam zdi ključna dodana vrednost Socialnega tedna.

Bolj kot prejšnja leta pa se želimo posvetiti tudi tematiki Socialnega tedna. Želimo, da bi tudi sami, tako organizatorji celotnega tedna kot organizatorji posameznih dogodkov, na vsebinskem področju naredili korak naprej. Želimo si tudi bolj konkretnega naslova, ki bo še bolj nagovarjal in izzival.

Tags: , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1