Začenjamo s projektom Backpacking Journalism!

Objavljeno: 12. januarja 2010

novinarji.jpg

novinarji.jpg"Mediji in novinarji oblikujejo svet, v katerem živimo – kulturo, še bolj pa družbeno klimo. Zato se zastavljata vprašanji: "Ali so novinarji še v službi človeka? Ali mediji še delujejo v javnem interesu?" (Peter Lah, Socialni teden 2009). 

Novinarstvo po eni strani vedno bolj postaja profesionalen posel, po drugi strani pa se lahko vsak posameznik z nekaj znanja računalništva, dokaj ceneno opremo in brezplačnim spletnim prostorom spremeni v neprofesionalnega novinarja. Koncept, ponekod imenovan tudi "citizen journalism" kombinira neprofesionalno novinarstvo z aktivnim državljanstvom, kritičnim razmišljanjem in medijsko pismenostjo. Tremi smotri, ki so v današnji družbi še kako pomembni.
 
Zato smo na Socialni akademiji začeli s projektom, imenovanim Backpack Journalism – an approach to Active Citizenship. Skupaj s petimi partnerji (iz Madžarske, Avstrije, Češke, Poljske in Romunije) bomo usposabljali mentorje za t.i. "Backpacking Journalism" – metodo ustvarjanja novinarskih prispevkov "iz nahrbtnika".
Projekt bo trajal leto in pol, podronejši opis pa si lahko preberete tukaj .


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1