Zakaj tako zamišljeni?

Objavljeno: 23. oktobra 2014

Študijska skupina mladih SOS (Spominjamo Opominjamo Spreminjamo) se je na svojem četrtem srečanju sestala s filozofom, teologom, psihoterapevtom dr. Tomažem Erzarjem.

Odprli smo temo spominjanja. Kako nastanejo spomini, kako jih reproduciramo, kako jih potlačimo, izbrišemo, nevede spreminjamo, v kateri starosti najraje govorimo o spominih?

DSCN7793To znanje nam bo prišlo prav, ko se bomo v naslednjem koraku lotili snemanja dokumentarca o polpreteklih delitvah v slovenskem narodu in kako le-te vplivajo na življenja mladih. Ker povojnih časov nihče od nas ni doživel v živo, bomo v nekem delu odvisni od spominjanja predhodnih generacij.

Resna tema, ki nam daje več kot dovolj priložnosti, da se zamislimo nad tem, česa vse smo ljudje zmožni storiti sočloveku.

Projekt, ki ga izvajamo s podporo ameriškega veleposlaništva, bo sicer dregnil ob boleče rane, a ne zato, da bi še bolj razdelil Slovence, ampak zato, da bi spregovorili o tabu ali neznanih temah med mladimi in prispevali k večji kulturi dialoga med drugače mislečimi v naši domovini.

Fotogalerija

Tags: ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1