Zaključna prireditev v okviru izobraževalnega programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta

Objavljeno: 20. junija 2018

V petek, 15. 6. 2018, smo  bili na zaključni prireditvi izobraževalnega programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, ki je potekala v Festivalni dvorani v Ljubljani pod naslovom »EYE Slovenija – Imaš moč, izberi Spitzenkandidata!«.

Na zaključno prireditev, ki jo je organizirala Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji, je bilo povabljenih več kot 450 mladih iz 49 srednjih in poklicnih šol ter gimnazij iz vse Slovenije, ki so v šolskem letu 2017/2018 sodelovali v programu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta. V okviru programa so mladi bolje spoznali EU in Evropski parlament ter odločitve in zakone, ki jih tam sprejemajo evropski poslanci in poslanke.

Prireditev sta vodila Igor Evgen Bergant in igralec Klemen Slakonja, ki je poskrbel za dobro vzdušje v dvorani. Na prireditev so bili povabljeni evropski poslanki Romana Tomc (EPP) in Tanja Fajon (S&D) ter poslanca Franc Bogovič (EPP) in Igor Šoltes (Zeleni), ki so z mladimi razpravljali o vseh pogostejših lažnih novicah, enotnem digitalnem trgu, krožnem gospodarstvu, brezposelnosti mladih in evropskih volitvah 2019.

Na dogodku je bila predstavljena tudi aplikacija “Tokrat grem volit” in thistimeimvoting.eu kot uvod v evropske volitve 2019.

 


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1