Zaključen seminar Položaj delavcev v Sloveniji: na boljše ali na slabše?

Objavljeno: 3. decembra 2007

sak_celje_5_edit344.jpg

sak_celje_5_edit344.jpgV soboto, 1. decembra 2007 je v domu sv. Jožefa v Celju potekal seminar Položaj delavcev v Sloveniji: na boljše ali na slabše?

Seminarja se je udeležilo 19 udeležencev in udeleženk, ki so v dinamični razpravi izpostavili zanimive zaključke.

V uvodnem delu je Romana Tomc z direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela predstavila spremembe Zakona o delovnih razmerjih. Poudarila je, da zakon na nekaterih mestih z različnimi ukrepi povečuje fleksibilnost delavcev, vendar so snovalci vedno iskali tudi dodatne rešitve, naklonjene delavcem.

V nadaljevanju je svoj pogled na delovno zakonodajo predstavil odvednik Ivan Kukar, ki je med drugim omenil razliko med zapisanim zakonom in izvajanjem v praksi.

Gospoda Drago Rudel in Toni Pečnikar iz Združenja krčanskih poslovnežev Slovenije sta po odmoru predstavila svoja pogleda na delovnopravno zakonodajo Tomaž Merše iz Družinske pobude pa pogled staršev.

V tretjem delu je Matej Cepin iz Socialne akademije opozoril na problem mladih na trgu delovne sile, ki ga je še posebej povezal s problemom neobstoja celostne mladinske politike v Sloveniji, Klemen Štibelj iz Združenja delavcev N.Si pa je razmišljal o značilnostih in učinkih finančne participacije zaposlenih v podjetjih.

V nadaljevanju si lahko ogledate slike s seminarja ali pa odprete zaključno izjavo za javnost.

{gallery}galerije/07/celje{/gallery} 


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1