Zasvojenost mladih z internetom

Objavljeno: 21. aprila 2009

no image

Socialna akademija vas vabi na Grajski večer 42

Zasvojenost mladih z internetom

grajski.jpgSreda, 22. april 2009, ob 20. uri, grad Rakovnik

 

  • Ali zasvojenost z internetom obstaja?
  • Kako je drugačna od drugih oblik zasvojenosti?                            
  • Je zasvojen tudi moj sin/vnukinja/nečak/brat/prijateljica?
  • Kako pomagati zasvojencu z internetom? 
Na ta in podobna vprašanja nam bo odgovoril psihiater dr. Bernard Špacapan, strokovnjak za zdravljenje odvisnosti iz Gorice. Večer pripravljamo udeleženci študija Socialne akademije, popestrili ga bomo s predstavitvijo rezultatov ankete, ki smo jo posneli med mladimi, njihovimi starši in učitelji ter z igranim prizorčkom na temo zasvojenosti z internetom.
 
Vljudno vabljeni!

Dr. Bernard Špacapan

Rojen 1949 v Argentini, pri trinajstih so se z družino preselili v Gorico, kjer je obiskoval slovenske šole. V Trstu je študiral medicino in psihiatrijo. Do upokojitve je bil direktor Oddelka za odvisnosti v pokrajini Gorica. Zdaj pa, poleg delovanja v zasebni praksi, sodeluje v novogoriški Ambulanti za zdravljenje odvisnosti, kjer se ukvarja predvsem z zdravljenjem odvisnostjo od iger na srečo.

Študij Socialne akademije 

Udeleženci s študijem izboljšajo svoje razumevanje dogajanja v politiki, medijih, gospodarstvu, javnih institucijah in civilni družbi, izboljšajo svoj zaposlitveni potencial in zaposlitvene zmožnosti, spoznajo zanimive osebnosti ter tako razširijo svojo socialno mrežo, nadgrajujejo znanje javnega nastopanja, komuniciranja, projektnega dela, timskega dela, načrtovanja kariere ter utrjujejo in poglabljajo osebne vrednote.

 
Kateri koli razmišljujoči duh bo imel kmalu na voljo elektronskega sužnja, ki bo po svojih zmožnostih enakovreden celi vojski učenjakov. Knjižni molji ne bodo služili ničemur več. Odpihnjeni. Ukinjeni. Izničeni. Kot volovske vprege, ko so se pojavili traktorji.

(Jean Guitton, Moja filozofska oporoka, 1996).


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1