Ženska je večna skrivnost, ne le za moške

Objavljeno: 7. januarja 2014

V torek, 17. 12. 2013, smo si (34 obiskovalcev + gostje) v Arrupejevi dvorani ogledali nežen, meditativen dokumentarec GENPIN, ki predstavlja alternativne metode rojevanja japonskega doktorja Yošimurija. Yošimuri pridobitve sodobne medicine združuje s starodavnimi modrostmi in ohranja žensko skozi celo nosečnost aktivno (na dan nosečnice preko smiselnih aktivnosti – sekanja drv, vrtičkanja – naredijo 300 počepov). Avtorica te poetične filmske stvaritve, Naomi KAWASE, nevsiljivo in s komponento filozofske presežnosti prikazuje zgodbe nosečnic iz različnih družbenih situacij (od žene, ki jo je mož nenadoma zapustil, do ženske, katere otrok je DSCN4693umrl v njenem trebuhu). Človeškost in moč Yošimurovih junakinj je nagovorila občinstvo. Odmeval je ver Lao Ce-ja: Ženska je večni misterij porajanja novega življenja. Sledil je pogovor z doulo Ano Pavec, ki je s Socialno akademijo sodelovala že pri video-lekcijah o porodu med javnim in zasebnim, ima pa tudi svojo spletno stran o naravnem porodu.
V občinstvu je bilo veliko število moških, kar odseva tudi pomen, ki ga imata med nosečnostjo in porodom podpora ter vključitev partnerja.

Večer je moderirala sodelavka Socialne akademije, Adriana Aleksić, ki je dala tudi pobudo za dogodek ter prevzela organizacijo.
V sproščen pogovor se je vkjljučilo tudi občinstvo, tako da smo izvedeli veliko o trenutnem stanju upoštevanja sodelovanja in želja porodnic pri porodu.

Zahvaljujemo se Kinu Otok za film, sodelovanje in pomoč pri oglaševanju.

Tags: , , , , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1