Zmigaj se in okrepi 10 ključnih kompetenc!

Objavljeno: 16. junija 2020

V šolskem letu 2019/20 je delovala študijska skupina 10 ključnih stvari, ki je razvila program Zmigaj se!, katerega namen je med mlajšimi odraslimi spodbuditi zavedanje, da morajo poleg formalne izobrazbe za celostno življenje in osebno rast razviti še mnogo drugih kompetenc, ki jih v primarnem šolskem sistemu ne osvojijo. Znotraj programa smo spodbujali mlade, da se osredotočijo na svoje pozitivne lastnosti, kompetence, jih nadgradijo in preko tega dosežejo uspehe na različnih področjih. Koncept pozitivnega pristopa smo povezali s širšim konceptom zdravega odnosa do sebe in sočloveka, do različnih kultur in narave.

Vseskozi smo razvijali kritično mišljenje, se osredotočali na okoliščine, v katerih se razvijajo slovenski mladostniki današnjega časa. Iskali smo zabrisane vrednote, ki vse bolj izginjajo, a imajo velik pomen za razvoj kompetenc mladostnikov in za dolgoročno doseganje uspeha le-teh na njim pomembnih življenjskih področjih. Naše debate so potekale v slogu spoštljivosti in različnosti. Nekaj razmišljanj si lahko preberete tudi na blogu.

Te zanima kaj smo ustvarili? Za mladinske delavce in druge izobraževalce smo pripravili Priročnik za izvajanje mladinskih delavnic, ki sestavljajo program krepitve kompetnec za srednješolce. Če pa te izvajanje delavnic ne zanima, si poglej in reši spodnje izzive!

Tags: , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1