Izobraževanje o civilnodružbeni odgovornosti in pobudništvu na Dunaju – na voljo štipendija

Objavljeno: 15. julija 2016

Naša partnerska organizacija iz Avstrije prireja neformalni študij o civilnodružbeni odgovornosti in pobudništvu ter udeležencu ali udeleženki iz Slovenije ponuja štipendijo. Vabljeni k oddaji prijave najkasneje do 31. avgusta letos.

Študij je namenjen ljudem, ki želijo okrepiti svoje sposobnosti in veščine za odgovorno in trajnostno sooblikovanje družbenih sprememb na lokalni, državni ali evropski ravni ter izvajanje konkretnih pobud v tej smeri. Pogoj za sprejem je zaključena srednješolska izobrazba. Udeleženke in udeleženci iz različnih držav bodo z izobraževanjem pridobili sposobnosti za:

  • analizo družbenega dogajanja
  • preverjanje alternativnih možnosti
  • oblikovanje družbenoetičnih stališč in predlogov
  • razvoj kompetenc na področju sooblikovanja družbenih sprememb
  • izvajanje projektov, s katerimi vplivajo na družbene spremembe

Študijski program je sestavljen iz več ločenih sklopov, ki se bodo izvajali od oktobra 2016 do junija 2018 na Dunaju, deloma pa tudi v Bruslju in Sarajevu. Program se bo večinoma izvajal v nemščini, delno tudi v angleščini; udeleženci morajo nujno razumeti nemščino, izražajo pa se lahko bodisi v nemščini ali angleščini.

Prispevek za udeležbo na izobraževanju znaša 5.100 evrov, s katerim se pokrijejo stroški izvedbe programa, nastanitve in prehrane, medtem ko potni stroški za pot od kraja bivanja do kraja izobraževanja in nazaj niso kriti. Na voljo je tudi štipendija za plačilo prispevka.

Prijavo v obliki motivacijskega pisma in življenjepisa v nemščini ali angleščini pošljite na e-naslov Gabriele Lindner, vodje študijskega programa, gabriele.lindner@ksoe.at, kopijo pa na e-naslov Maria Plešeja, kontaktne osebe na Socialni akademiji, mario@socialna-akademija.si, najkasneje do 31. avgusta 2016. Če nameravate zaprositi za štipendijo, to navedite v prijavi.

Podrobnejše informacije o študijskem programu so na voljo v tem informativnem gradivu ali pri zgoraj navedenih kontaktnih osebah.

Tags: , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1