Kapela Našega Gospoda, mi govori

Objavljeno: 21. avgusta 2014

V središču Ljubljane, le nekaj minut oddaljen od Prešernovega trga, je sodoben sakralni prostor. Na Poljanah je Kapela Našega Gospoda. Umetnik, arhitekt Robert Dolinar, je kapelo ustvarjal s prvinskimi materiali in jim dodal krščansko simboliko, ki nagovori vsakega in v njem vzbudi notranja občutja. Kamen, les, kovina so postali prefinjene raritetne umetnine, ki jim igra svetlobe daje življenje. V nas puščajo, zbujajo in ustvarjajo slike ter okus prvinskega, slovenskega.

Kapela Našega Gospoda čudovito dopolni delo in poslanstvo Ignacijevega doma duhovnosti, ki je na Poljanah. Središče Ljubljane potrebuje tak prostor, kjer lahko vsak vstopa v tisto prostorje duhovnosti, ki je neizrekljivo. Kapela vabi vsakogar, da občuti toplino in domačnost ter skozi umetnost in skupaj z njo vstopa v tišino in v duhovnost

V Kapeli Našega Gospoda je arhitekt Robert Dolinar ustvaril ambient za prepleten dialog med sakralnim in religioznim, med naravo in naravnim, ambient, kjer slovensko kaže svoje korenine in identiteto. Dolinar je študiral arhitekturo v Ljubljani, bil zaposlen kot arhitekt, se pridružil Družbi Jezusovi, študiral filozofijo v Padovi in teologijo v Londonu. Danes dela na več projektih, predvsem na področju sakralne arhitekture. Pri tem ga zanimajo fenomeni tišine, sakralnosti ter doma.

Izkustveno se bomo z vodniki potopili v različne teme, arhitekturne spomenike, skrivnostne kraje…
Vabljeni na Umetnost izkustva! Pridružite se nam:

  • 29. 8. 2014 ob 13:30: Kapela Našega Gospoda, mi govori. Ljubljana

Prijavi se na spodnji obrazec

Tags: , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1