Mednarodni simpozij “Državljani in demokracija v postsoc. državah”, 6. 10. 2016

Objavljeno: 30. septembra 2016

Vabimo vas, da se v četrtek, 6. oktobra 2016, udeležite mednarodnega simpozija »Državljani in demokracija v postsocialističnih/postkomunističnih državah«, ki bo potekal v Državnem svetu RS, v Ljubljani. Simpozij je eden izmed dogodkov ob praznovanju 25-letnice samostojnosti Slovenije. Njegov namen je prispevati h krepitvi vloge državljanov in civilne družbe v Sloveniji, glavni cilj pa krepiti razumevanje stanja demokracije in državljanske udeležbe oziroma participacije. Na podlagi rezultatov simpozija želimo začrtati potrebne aktivnosti za večjo in odgovornejšo družbeno participacijo državljanov v civilni družbi in pri ključnih državnih odločitvah. Simpozij je nadgradnja petih tematsko obarvanih dogodkov v okviru Socialnega tedna 2016.

Pričakujemo okoli 50 povabljenih udeležencev iz Slovenije in tujine. Dogodek bo medijsko podprt tako v slovenskem kakor tudi v mednarodnem prostoru.

Vabljeni ste, da se nam na simpoziju pridružite, svojo udeležbo pa prosim sporočite na: info@zkps.si in nam zaradi poenostavitve varnostnih ukrepov ob vstopu v Državni svet sporočite:

  • svoje ime in priimek,
  • naslov bivališča, kot je naveden v osebnem dokumentu, s katerim se boste identificirali,
  • številko osebnega dokumenta.

Dodatne informacije dobite na telefonski številki 041 685 914.

Program simpozija si lahko ogledate tukaj.

Tags: , , , , ,


One Response to Mednarodni simpozij “Državljani in demokracija v postsoc. državah”, 6. 10. 2016

  1. Pingback: 5 x 5 za boljšo državo - Časnik

Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1