Naslednjič pa Siddharto

Objavljeno: 25. julija 2014

Delavnica Ustvari videospot nam je postregla s kar nekaj dobre glasbe in dobrimi slikovnimi posnetki.

Ob umestitvi videospota a capella gospel zbora Bee Geesus na Youtube se je Andreju Volčanšku, članu skupine, ki je snemala spot, takole zapisalo.


snemanje4 023Pred našo simpatično filmsko ekipo je bil nenavaden izziv. Ko smo se prijavili za delavnico “Ustvari videospot” smo imeli v mislih rockovske bende in živahno glasbo. V delo pa smo dobili a capella zbor 30-tih pevcev z venčkom treh afriških pesmi. Lepa reč.

Scenarij se je hitro izoblikoval. Zbor bo pojoč hodil po ljubljanskih ulicah. Pridruževali se jim bodo navadni ljudje, ki jih bo njihova glasba “prebudila” iz različnih “problematičnih” situacij (zasvojenost, žalost, jeza…). No, kmalu je postalo jasno, da s tako obsežno skupino to ne bo šlo. Tudi če bi jih imeli na voljo en snemalni dan, bi to bilo premalo. Ampak še ta en dan je bil možen šele nekje proti premieri.

snemanje3 022Padla je odločitev, da posnamemo videospot brez zbora. To nam sicer ni bilo prav, saj je ravno snemanje z bendom poanta. Ker pa smo pametni, smo se sprijaznili s tem in nov scenarij je že bil v glavi. Naredili bomo venček povezanih zgodb. Nezadovoljno osebo “prebudi” pesem našega zbora.

Pesem in njeno moč smo “transformirali” v zmečkan bel papir. Le ta je v spotu simbol dobrega. Kdor ga dobi, se razsvetli (dobesedno), postane dobre volje in deli dobro voljo naprej. Brezdomec razveseli uličnega glasbenika, glasbenik poslovneža, le-ta svoje dekle. Dekle svoji skregani prijateljici speče piškote. Prijateljica na koncu posadi drevo, ki rodi nove listke.

Preprosta ideja se veže na glasbo, ki govori o upanju (na boljše življenje). Če bomo delali dobro, se nam bo dobro vračalo. Tako nekako.

To je bilo zdaj za ogrevanje. Naslednjič pričakujemo, da nam Socialna akademija zrihta najmanj Siddharto 😛

Andrej Volčanšek

 

______

V blogih so zapisana osebna mnenja avtorjev in ne nujno tudi mnenje organizacije kot celote.

Tags: , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1