Socialna akademija pomagala ustvariti pet novih podkastov

Objavljeno: 5. novembra 2020

Ste vedeli, da je podkast (ali podcast) eden od najhitreje rastočih medijev v svetovnem merilu? Po nekaterih raziskavah celo najhitreje rastoči?

Na začetku poletja je na Socialni akademiji z delovanjem pričel študijski krožek Ustvari podkast. Organizatorjem krožka zgornji podatek takrat še ni bil znan, jih je pa močno presenetila količina izkazanega zanimanja za sodelovanje na tem krožku.

Osem oseb se je krožka tudi dejansko udeležilo – in na njem so vztrajali vse do konca.

Štirje med njimi so že tekom krožka pričeli z oddajanjem svojih podkastov, še peti pa bo s tem pričel prav kmalu. Ostali trije člani so bili v krožku nepogrešljiv del pri tehnični podpori.

Oglejmo si, kaj je nastalo.

Goreči grm (Matej Cepin)

Podkast Mateja Cepina z naslovom Goreči grm prinaša pogovore s posamezniki, ki intenzivno odkrivajo in živijo svoje poslanstvo. Pogovor v največji meri teče o njihovih gorečih grmih – tistih dogodkih v njihovi preteklosti, ki so jim pomagali, da so, to kar so. Namen podkasta je pomagati poslušalcem, da bi tudi oni “odkrivali svoje goreče grme in pogumno stopali na novo pot”.

Darovi materinstva (Lara Kastelic)

Lara Kastelic v okviru projekta Mother Nature ureja podkast z naslovom Darovi materinstva. “Prisluhni zgodbam žensk in izzivom ter radostim, ki jih prinaša materinstvo,” nas vabi. In res – prinaša zgodbe žensk, mam, ki so po eni strani vsaka nekaj čisto posebnega in drugačnega, po drugi pa delujejo tako “sleherniško”, da se z vsako od njih lahko poslušalka na nek način tudi poistoveti.

Moje sledi in Želimlje podkast (Špela Potočnik)

Špela Potočnik, svetovalna delavka na Gimnaziji želimlje, zasebno ustvarja podkast Moje sledi, ki se ukvarja z metodo umirjanja telesa TRE, “službeno” pa v okviru karierne orientacije mladih raziskuje radosti in pasti posameznih poklicev v podkastu Želimlje.

Preprostost (Aleš Čerin)

V sfero podkastov pa je preko študijskega krožka vstopil tudi prepoznavni slovenski bloger Aleš Čerin s svojim podkastom Preprostost, katerega ime je kar enako imenu njegovega bloga. Podobne bodo tudi teme, ki jih bo obdeloval – družina in družinsko življenje, družba, praktični nasveti ipd.

Prijetno poslušanje!

Tags: , , , , , ,


4 Responses to Socialna akademija pomagala ustvariti pet novih podkastov

  1. Pingback: Podkasti: Zakaj, kdaj, kako, kaj rabim, katere naj poslušam | PREPROSTOST - Aleš Čerin | PREPROSTOST – Aleš Čerin

  2. Pingback: Podkasti: Zakaj, kdaj, kako, kaj rabiš, katere jaz poslušam | PREPROSTOST - Aleš Čerin | PREPROSTOST – Aleš Čerin

  3. Pingback: Socialna akademija » Ustvari svoj podkast! (VIDEO)

  4. Pingback: Socialna akademija » Študijski krožek: Kako zbirati sredstva za dober namen?

Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1