Portal razgledan.si predstavljen na državni ravni

Objavljeno: 21. septembra 2023

Portal razgledan.si z naraščanjem vsebin, ki so na voljo, pridobiva tudi na svoji prepoznavnosti. Tako ga prepoznava vse več deležnikov na področju vzgoje in izobraževanja.

Eden takšnih je tudi Andragoški center Slovenije, ki preko programa EPUO (Evropski program učenja odraslih) pomembno kreira politiko izobraževanja odraslih v Sloveniji in širše v EU.

Izobraževanje odraslih je sicer v Sloveniji glede na ostale države EU dokaj dobro razvito in podprto. Eden od ključnih poudarkov sodobnega izobraževanja odraslih so tudi državljanske spretnosti. Poenostavljeno povedano gre za to, da se moramo učiti bivati skupaj, v skupnosti, v državi.

V tem kontekstu so na Andragoškem centru Slovenije prepoznali portal razgledan.si kot primer dobre prakse.

Na letošnjem forumu z naslovom Državljanske spretnosti za življenje, ki je bil že 11. po vrsti in je potekal 12. septembra, je v Matej Cepin kot vodja ustvarjalcev predstavil portal, so me drugim nastopili tudi Dan Podjed, ki je spregovoril o državljanstvu v času trajne krize, Vlasta Nussdorfer je spregovorila o dejavnih državljanih, Violeta Bulc o tem, kako je enostavno biti dober, Luka Živić je predstavil pomen EU, in Sanja Lončar, ki je skozi praktičen primer predstavila spretnosti, ki so potrebne za sodelovanje in samooskrbo.

Vabljeni k ogledu tako Matejevega prispevka kot tudi vsebin, ki so jih predstavili drugi gostje.

Tags: ,


One Response to Portal razgledan.si predstavljen na državni ravni

  1. Pingback: Socialna akademija » 9 stvari, za katere smo hvaležni v 2023

Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1