Sopotniki – usposabljanje za mentorje mladim pri odkrivanju poslanstva

Objavljeno: 12. aprila 2019

Odkriti svoje osebno poslanstvo ter se mu z vsem srcem predati – mar ni to nekaj najlepšega, kar se človeku lahko zgodi?

Toda mnogi mladi danes ne živijo v okolju, v katerem bi te odločilne korake z lahkoto naredili.

Poleg tega pa se ta pot v tem spremenljivem času nikoli zares ne konča!

Si upaš postati sopotnik / sopotnica?

Pomagati mladim pri odkrivanju, kdo so, kaj jih veseli in kam jih kliče življenje, je nekaj najbolj plemenitega, česar se lahko lotimo.

Vabljen/-a na 3-dnevno usposabljanje, na katerem bomo:

 • spoznali orodja, ki jih lahko uporabimo pri spremljanju mladih na področju osebnega poslanstva in vizije,
 • razmišljali o pomembnih življenjskih vprašanjih,
 • pridobili znanja za razumevanje sodobnih dogajanj v mladih in v svetu, ki jih obdaja,
 • spoznali dinamiko odločanja, poslanstva, vizije in poguma v življenju posameznika.

Usposabljanje bo potekalo 7., 10. in 14. maja 2019.

Torek, četrtek in ponovno torek. Vsakokrat med 9:00 in 16:15, v prostorih Socialne akademije na Tržaški 132 v Ljubljani.

Prepusti se vodenju kompetentnih trenerjev – ne bo ti žal!

Usposabljanje bodo vodili:

Matej Cepin se že 20 let ukvarja z mladinskim delom in je tudi mednarodno priznani trener na tem področju. Je avtor ali urednik več deset publikacij (Priročnik za trenerje mladinskih voditeljev, Vizija – ko veš, kam vodiš, Strateško načrtovanje v nevladnih organizacijah …). Trenutno je direktor Socialne akademije. V letih 2016 do 2018 je bil vodja projekta Inkubator 4.0, v letu 2018 pa je tudi urejal priročnik Moj korak naprej, v katerem mladi najdejo ideje za odkrivanje osebnega poslanstva.

 

Alenka Oblak je članica bazena trenerjev pri Zavodu Movit,  pri SALTO Inclusion & Diversity ter  pri Mladinskem svetu Slovenije. Sedem let je bila skavtska voditeljica na lokalni in državni ravni. Od leta 1999 vodi različna izobraževanja za slovenske in mednarodne prostovoljce, prostovoljske organizacije in mentorje, izvajalce izobraževanj, (mednarodno) mladinsko delo, učitelje na področju socialnega vključevanja, podporo za razvoj organizacij, mednarodno mobilnost in mednarodno humanitarno delo ter na področju podpore mladim iskalcem zaposlitve ter podjetnicam in podjetnikom.


Sabina Belc
je od leta 2009 aktivna na področju mladinskega dela. Prvo kot tabornica (vodnica, načelnica in starešina), nato kot projektna sodelavka Zavoda BOB za organizacijo dogodkov za mlade in mladinsko ulično delo. Od leta 2017 je zaposlena na Socialni akademiji kot mladinska delavka, kjer vodi projekte, mentorira družbene pobude in ustvarja priložnosti, znotraj katerih lahko mladi odkrivajo in krepijo lastne talente.

 

Cena celotnega usposabljanja je 99 €.

Cena vključuje tri celodnevna srečanja, delovno gradivo, priročnik Moj korak naprej, prigrizke med odmorom ter potrdilo ob zaključku (izdano ob vsaj 2/3 prisotnosti udeleženca).

Lahko pa se nam pridružiš tudi brezplačno!

Socialna akademija v okviru projekta MotivAction izvaja mentorstva mladim.

Če poznaš 3 mlade osebe ter se z njimi 6x srečaš na tovrstne tematike, je lahko usposabljanje zate brezplačno!

Vendar pozor – število mest je omejeno!

Kaj se bo dogajalo na usposabljanju?

Usposabljanje bo potekalo po načelih neformalnega izobraževanja. Udeleženci bodo imeli s pomočjo različnih metod priložnost učiti se od trenerjev ter drug od drugega. Skupina bo dovolj majhna, da se bodo v njej vzpostavila osebna poznanstva ter da se bo v njej vsakdo imel priložnost izražati. Teoretični vložki se bodo smiselno prekrivali s praktičnimi in izkustvenimi vajami, skozi celotno usposabljanje pa bomo preizkušali orodja, ki jih boste udeleženci lahko takoj tudi uporabili v praksi.

Nekaj tematik iz programa:

 • izzivi odraščanja danes,
 • kako se odločamo?,
 • kaj vpliva na izgradnjo posameznikove identitete, poslanstva in vizije?,
 • pogum in tveganje,
 • metode dela z mladimi na področju poslanstva,
 • uporabna orodja (npr. vprašalniki),
 • kako se prilagoditi potrebam posameznika?

Usposabljanje je namenjeno …

Mladinskim delavcem, trenerjem mehkih veščin, učiteljem, vzgojiteljem, kariernim svetovalcem, šolskim svetovalnim delavcem, pastoralnim delavcem, staršem in vsem, ki jih ta tematika zanima.

Po usposabljanju boste znali bolj suvereno podpirati mlade pri iskanju njihove osebne vizije in poslanstva kot coachi, mentorji, vodje manjših skupin, vodje usposabljanj ali pa v neformalnih pogovorih z mladimi.

Zakaj izbrati nas?

Socialna akademija je ena najprepoznavnejših organizacij v Sloveniji s statusom javnega interesa na področju dela z mladimi. Po 15 letih obstoja in kontinuiranega delovanja na področju osebnostne rasti in aktivnega državljanstva smo v letu 2018 uspešno zaključili projekt Inkubator 4.0, v katerim smo na usposabljanjih gostili več kot 350 mladih, kar 90 pa jih je ob tem prišlo do zaposlitve. Največ, kar smo jim po njihovih besedah dali, pa so bila izzivalna vprašanja, prijetno osebno spremljanje ter pomemben razmislek o samih sebi.

 

Usposabljanje je bilo sofinancirano iz programa Erasmus+ v sklopu projekta MotivAction, Urada RS za mladino in Mestne občine Ljubljana v okviru nadaljevanja projekta Inkubator 4.0.

     

 

Tags: , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1