Štipendija za 3-mesečno prakso na področju držaljanske vzgoje v Nemčiji

Objavljeno: 28. maja 2014

Vabljeni k prijavi na razpis nemškega Zveznega središča za politično izobraževanje in fundacije Robert Bosch Stiftung za trimesečno prakso na področju političnega izobraževanja in državljanske vzgoje. Štipendije v okviru programa Europa gestalten – Politische Bildung in Aktion so namenjene osebam iz držav Srednje in Jugovzhodne Evrope, ki so zaključile s študijem in so dejavne na širšem področju državljanske vzgoje.

Štipendijski program omogoča, da prek seminarjev spoznate načela in organiziranost nadstrankarskega političnega izobraževanja v Nemčiji, ki ima tam že več kot polstoletno tradicijo. Poleg tega lahko z delom v eni od priznanih nemških civilnodružbenih ustanov za politično izobraževanje, npr. sodelovanje pri izvedbi seminarjev in delavnic, naberete precej praktičnih izkušenj. Na voljo je več možnosti glede vrst projektnega dela in časa gostovanja v Nemčiji, tako da lahko svoje sodelovanje v programu prilagodite svojim željam in potrebam. S sodelovanjem v programu imate odlično priložnost za spoznavanje in navezovanje stikov s strokovnjaki ter kolegicami in kolegi iz Nemčije in drugih evropskih držav.

Program nudi popolno preskrbo (plačana nastanitev in prehrana ter žepnina) in zagotavlja sredstva za izvedbo lastnega projekta. Več informacij je na voljo tukaj. Rok prijave je 3. junij!

Za dodatne informacije pišite na info@socialna-akademija.si.

Tags: , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1